Бошка Тошића 4 Бања Лука, Република Српска, БиХ

Новости

Ивић критикује власт

2 Јул, 2022

Предизборна кампања се захуктава, почиње међустраначка борба, борба између опозиције и тренутно владајућих, богу блиских, политичких лидера, који одређују судбину и начин живота грађана Српске и БиХ - каже др Душко Ивић, шеф Клуба посланика ДНС у НСРС и потпредсједник странке. 
-У сјенци политичких борби и кандидатура  тихо и непримјетно тече живот обичног грађанина,  човјека,  његово свакодневно  тлачење и понижавање, тог обичног човјека, оног који треба сутра да гласа за богом дане властодржце, или ти исти грађани који сутра треба да напуне буџете, Српске и БиХ, плате ПДВ и акцизе својим радом, а притом треба да ћуте, ништа не питају и трпе - поручује др Ивић. 

 


Он каже да актуелна власт понижава своје грађане и показује да су им небитни, а са, то показује један обичан примјер:
-Ако је неко кренуо јуче аутом у пола бијела дана на плус преко тридесет пет степени путем од Бањалуке према Приједору, преко Куљана или преко Драгочаја, могао је видјети сву бахатост власти њихов однос према грађанима и спрегу власти и приватних компанија којима је једино стало како да добро зараде. Грађани који стоје аутом у мјесту на плус тридесет пет степени не постоје за ту и такву власт, нити за компаније које изводе радове, за њих не постоје ни возачи шлепера, цистерни, који превозе терете тако уским путевима, нити возачи аутобуса у којима се на тридесет пет просто кувају дјеца и наши родитељи - каже Ивић и додаје: 

 


-Знају ли они ко стоји у тим редовима аута, камиона, аутобуса? Не знају, они нити их занима. Они знају за само једно - а то је профит, зарада. За њих су ти путеви празни нема аута, камиона, аутобуса, грађана. За њих они не постоје нема ништа и ничега и због тог их затварају кад њима одговара. 

 

Потпредсједник ДНС пита да ли је могуће да данас у напретку, науке технологије, начина рада, не постоји други начин да грађани нормално живе живот достојан човјека, већ затварају путеве како коме се прохтије. 

 


-Да ли Влада Српске одређује правила извођења радова, постоји ли тендери и ко плаћа те радове или приватне фирме одређују Влади како ће да раде? Односно, да ли је то Влада Српске или влада  прватних компанија - упитао је Ивић. 

 


Он каже да је недопустиво да се тек тако  затвори  магистрални пут у сред љета као да је празан, као да нема грађана, превоза роба, да нема живота.

 

 
-Има ли то игдје на свијету, има ли још негдје таквих влада које воде рачуна о приватним компанијама, а не грађанима који су их бирали - пита се Ивић. 

 


Он истиче да се по томе види да власт Српске влада по жељи појединаца и одабраних приватних фирми, а не по жељама и потребама грађана Српске. 

 


-Да је власт Српске водила рачуна о грађанима радови би се радили ноћу,  када малтене и нема саобраћаја, у годишње доба кад нема врућина у вријеме када нема туриста и на начин да не омета свакодневан живот грађана.

 

Постављам питање да ли у Српској уопште више постоје грађани Српске или само богати власници грађана Републике Српске и њених природних богатстава - закључио је Ивић. 

Нешић присуствује оперативно тактичкој вјежби у Азербејџану...

Министар безбједности Ненад Нешић са делегацијом...

19 Мај, 2023
Нешић: У протекле четири године уништено 25.000 комада оружј...

Евидентно је да у овом тренутку, осим мигрантске...

16 Мај, 2023
Нешић: Укинути забрану уласка интелектуалцима...

Министар безбједности БиХ Ненад Нешић изјавио је...

13 Мај, 2023
Нешић на Европској регионалној конференцији ИНТЕРПОЛ-а...

Министар безбједности у Савјету безбједности...

8 Мај, 2023
НЕШИЋ: ЗАДАТАК ПРАВОСУЂА БиХ ЈЕ ПРОМЈЕНА ИСТОРИЈЕ...

'Чињеница да је тек након 30 година од масакра...

3 Мај, 2023
Нешић: Јачом мултидржавном и прекограничном сарадњом до заје...

Само синергијом и јачом мултидржавном и...

25 Април, 2023
X

Питајте ДНС
Да би сте послали питање сва поља морају бити попуњена.

X

Приступница
Поља са * су обавезна!