Бошка Тошића 4 Бања Лука, Република Српска, БиХ

Новости

НЕШИЋ: Нећу бити издајник Српске

12 Јун, 2022

Предсједник ДНС-а Ненад Нешић вечерас је у Бриселу одбио потписати заједничку изјаву лидера јер сматра да она није у интересу Републике Српске и да је у супротности са ставовима Народне скупштине Републике Српске.

 


''Ненад Нешић исто мисли и у Бањој Луци и у Бриселу. Мени је Република Српска увијек и свуда на првом мјесту, не кријем се и не бјежим као неки. Ако је Народна скупштина утврдила став да Република Српска сматра да је потребно задржати неутралан став по питању кризе у Украјини, нико од нас нема право да потписује изјаву у којој се даје квалификација о тој кризи." истиче Нешић.

 


Предсједник ДНС-а наглашава да је у сервираној изјави било још спорних елемената и политичких циљева који су дијаметрално супротни од оног што је утврдила Народна скупштина.

 


''Нико од нас нема право да се обавеже да ће спроводити политичке и неуставне одлуке Уставног суда БиХ којима се дерогира и развлашћује Република Српска, супротно Уставу БиХ и Дејтонском мировном споразуму. Зар да потпишем да ћемо дати нашу државну имовину, ријеке, шуме? Моја рука то потписати неће!'', категоричан је Нешић.

 


Он истиче да је Народна скупштина још 2009. године утврдила платформу за промјене Устава БиХ како би се имплементирале пресуде Европског суда за људска права.

 


''Сада одједном васкрсава и мишљење Венецијанске комисије према којем треба укинути Дом народа ПС БиХ, ојачати надлежности БиХ и пренијети нове, те формирати нова министарства на нивоу БиХ. Такву одлуку не може донијети ниједан лидер, него искључиво Народна скупштина а ја се надам да она то неће никада урадити'', поручио је Нешић.

 


Предсједник ДНС-а истиче да су све то сугестије које је дао на текст изјаве још прије пута у Брисел, али да оне нису уважене.

 


''Немам потребу нити жељу да се додворавам било коме вани. Мој посао је да водим рачуна о нашем народу и нашој Републици. Ја издајник Српске никада бити нећу, без обзира на личну цијену. Немам потребу да дајем јефтине изговоре да нисам потписао због Додика, Комшића, овог или оног. Нисам потписао зато што су Република Српска и Народна скупштина Републике Српске за мене светиња'', поручио је Нешић из Брисела.
 
 

Нешић: Алтернатива нерегуларној миграцији не може бити претв...

Министар безбједности БиХ Ненад Нешић у Бриселу...

28 Новембар, 2023
Предсједник ДНС-а Ненад Нешић честитао је свим грађанима Реп...

Предсједник ДНС-а Ненад Нешић честитао је свим...

21 Новембар, 2023
Конференција за медије

Демократски народни савез ће у сриједу...

14 Новембар, 2023
Нешић у званичној посјети Републици Словенији...

Министар безбједности Босне и Херцеговине Ненад...

8 Новембар, 2023
Градска организација ДНС Градишка одржала ванредну изборну С...

Славко Мекињић једногласно је изабран за новог...

8 Новембар, 2023
Нешић за РТРС: На основу свих информација и изјава очекујем ...

На основу свих информација и изјава очекујем да...

7 Новембар, 2023
X

Питајте ДНС
Да би сте послали питање сва поља морају бити попуњена.

X

Приступница
Поља са * су обавезна!