Бошка Тошића 4 Бања Лука, Република Српска, БиХ

Новости

Главаш: Савјет министара мора заштити институције

7 Јун, 2022

''Апсолутно је неприхватљиво било какво коришћење бонских овлашћења и наметање одлуке о финансирању избора. Посебно јер таква одлука долази од лица које нема легитимитет потврђен у СБ УН и која се представља да је високи представник'', рекао је члан Предсједништва ДНС Александар Главаш поводом одлуке Кристијана Шмита да наметне одлуку о финансирању избора.

 


''Оваква одлука Кристијана Шмита је удар на демократију и институције ове земље. И крајњи је цинизам да се он позива на демократију док у овој земљи управо он гуши демократију и понаша се као губернатор. Јако је занимљиво да је ЦИК синоћ позвао ОХР да наметне одлуку о финансирању избора, Шмит им је данас испунио, а бошњачки политичари је поздрављају као 'побједу босанског политичког фактора' '', истиче Главаш.

 


Он додаје да је више него страшно ликовање Жељка Комшића чији посао јесте да предложи буџет паралменту.

 


'' Шеф државе не ради свој посао годину дана и онда у помоћ зове златну рибицу – Шмита – да он ради његов посао. Да циркус буде већи, човјек који се представља нао хрватски члан Предсједништва еуфорично говори о побједи босанског политичког фактора.

 

Паметан би се свега тога стидио. Нити је ово икаква побједа нити Комшић има разлог за славље. Ово је пораз за БиХ и за Предсједништво БиХ у чијој је ингеренцији предлагање буџета'', категоричан је Александар Главаш.

 


Не може се заклињати у БиХ, причати о њеној независности и суверености, додаје он, а подржавати интервенционизам и окупација иснтитуција:

 


''То је апсолутно контрадикторно. Очекујем од Савјета министара да заштите институције и да се супростави наметању одлука од стране Кристијана Шмита чије именовање није потврђено у СБ УН. Не видим како та одлука може бити спроведена без инструкција Савјета министара''.

 


Главаш на крају истиче да избори морају бити одржани у октобру и да њихово финансирање мора бити осигурано у складу са законом.
''Можда су неки навикли да буду 'раја' и служе разним окупаторима другима. Ми нисмо и никада нећемо подржати никаква окупациона наметања'', поручио је он.

НЕШИЋ: ДРИНУ НЕ МОГУ ЗАМУТИТИ - ОНА ЈЕ БОЈА СРПСКЕ ТРОБОЈКЕ...

Усвајање Декларације о заштити националних и...

3 Јул, 2024
Нешић: Подршка Србији, тероризам је напад на сигурност свих ...

Министар безбједности у Савјету министара Ненад...

29 Јун, 2024
ДНС и ПУП: Заједнички наступ на изборима у Бањалуци и Брчком...

Партија уједињених пензионера наступиће на...

19 Јун, 2024
Нешић: Бећировић Својом мржњом и отровом који сије штету на...

''Волио бих да Денис Бећировић нађе реченицу у...

10 Јун, 2024
Избори у Србији показали да народ жели јединство и напредак...

Демократски народни савез честитао је Српској...

3 Јун, 2024
НЕШИЋ: Када гажење права постане правило, отпор постаје обав...

''Уставни суд БиХ наставља праксу кршења Устава...

31 Мај, 2024
X

Питајте ДНС
Да би сте послали питање сва поља морају бити попуњена.

X

Приступница
Поља са * су обавезна!