Бошка Тошића 4 Бања Лука, Република Српска, БиХ

Новости

НЕШИЋ: КРИЗА У БиХ ПРОДУКОВАНА У ФЕДЕРАЦИЈИ БиХ

1 Јун, 2022

Предсједник ДНС-а Ненад Нешић, коментаришући резолуцију ЕПП-а и еуфорију сарајевских партија јер је из текста избачен термин 'легитимно представљање', оцијенио је да ''нема среће све док једни ликују, а други су незадовољни.'' Он је позвао све политичке факторе у БиХ да се ставе у ципеле оних других и покушају ресетовати односе како би свима било боље.

 

''Све док једни ликују, а други су незадовољни, док у свијету лобирају једни против других умјесто да сви лобирамо да нам буде боље, одавде ће одлазни перони бити пуни, грађани сиромашни и незадовољни, а земља без перспективе. Пораз и незадовољство било кога није побједа БиХ. БиХ је снажна онолико колико се сви у њој осјећају комотно и задовољно'', истакао је Нешић.

 

Предсједник ДНС-а додаје да је и у случају резолуције више него јасно да је криза у БиХ продукована у Федерацији БиХ и да је њен коријен у Уставу Федерације БиХ.

 

''Бошњачки лидери као представници најбројнијег народа имају и највећу обавезу да нађу компромисе са другим народима и њиховим представницима. Не може се срећа једног народа градити на незадовољству другог. Храбри лидери увијек су спремни да се ставе у ципеле других и сагледају ствари и из њихове перспективе, јер на тај начин најбоље раде и за свој народ стварајући претпоставке за нормалан живот, уважавање и толеранцију'', став је Ненада Нешића, првог човјека ДНС-а који подвлачи ад је увијек спреман уважити интересе других, али да исто очекује и од других да уваже интересе српског народа.

 

''Најлакше се надвикивати и пљувати преко плота, и ваљати у блату. Али, то није рјешење и од тога не расту плате и пензије, нити БДП, нити то отвара радна мјеста. Зато нам треба ресет односа и позитивно такмичење, а не такмичење у деструкцији. Добри политичари који раде за свој народ такмичиће се да ли је пелет јефтинији у Сарајеву, Мостару или Бањој Луци, ко је више урадио да становништво уђе осигурано у зиму, ко је дао веће подстицаје за пољопривреду, засијао више површина, обезбиједио јефтинију нафту и плин'', наводи Нешић.

 

Лоши политичари због којих смо најсиромашнија земља у Европи и са највећом емиграцијом становништва, како каже, какофонијом покушавају сакрити право стање ствари.

 

''То стање се не може сакрити. Њега осјети и види свака породица када отвори фрижидер, када јој дођу рачуни за режије, када пребира по новчанику да наспе гориво и стрепи како ће обезбиједити огрев. Истински лидери бавиће се овим проблемима, а неспособни лидери покушавају их гурнути под тепих сијући сукобе и страх. Можете народ преварити једном или два пута, али будите сигурни да ће празни стопаци проговорити и ове неспособне и лидере без емпатије послати у политичку пензију'', поручио је Нешић. 

НЕШИЋ: ДРИНУ НЕ МОГУ ЗАМУТИТИ - ОНА ЈЕ БОЈА СРПСКЕ ТРОБОЈКЕ...

Усвајање Декларације о заштити националних и...

3 Јул, 2024
Нешић: Подршка Србији, тероризам је напад на сигурност свих ...

Министар безбједности у Савјету министара Ненад...

29 Јун, 2024
ДНС и ПУП: Заједнички наступ на изборима у Бањалуци и Брчком...

Партија уједињених пензионера наступиће на...

19 Јун, 2024
Нешић: Бећировић Својом мржњом и отровом који сије штету на...

''Волио бих да Денис Бећировић нађе реченицу у...

10 Јун, 2024
Избори у Србији показали да народ жели јединство и напредак...

Демократски народни савез честитао је Српској...

3 Јун, 2024
НЕШИЋ: Када гажење права постане правило, отпор постаје обав...

''Уставни суд БиХ наставља праксу кршења Устава...

31 Мај, 2024
X

Питајте ДНС
Да би сте послали питање сва поља морају бити попуњена.

X

Приступница
Поља са * су обавезна!