Бошка Тошића 4 Бања Лука, Република Српска, БиХ

Новости

ГЛАВАШ ПОЗИВА ВЛАСТИ СРПСКЕ ДА СЕ КОНАЧНО АНГАЖУЈУ ПО ПИТАЊУ ПРИСТУПАЊА БиХ...

31 Мај, 2022

Посланик ДНС-а Александар Главаш позвао је власти Републике Српске и српске представнике у институцијама БиХ да се коначно ангажују по питању приступања БиХ 'Отвореном Балкану', истичући да БиХ није толико богата да себи може дозволити економску самоизолацију.

 

''Сада, када је и премијер Црне Горе Дритан Абазовић најавио да ће отићи у Охрид као посматрач и да нема ништа против да се Црна Гора придружи 'Отвореном Балкану', недопустиво је да БиХ остане гето јер ће прескупу цијену плаћати њени становници. Волио бих да од бошњачких политичара чујем јасне аргументе зашто су против и одакле толики отпор према овом пројекту који подржава и Вашингтон у који се они заклињу'', казао је Главаш.

 

Он истиче да би ''волио чути аргумент шта је лоше у бржем протоку роба, поједностављивању царинских и граничних процедура, слободном кретању радне снаге и међусобном признавању диплома.''

 

''Ове који тврдоглаво одбијају један добар економски пројекат, позивам да оду на граничне прелазе и питају камионџије колико чекају прелазак границе, колико им робе пропадне због чекања на врућинама. Шта то угрожава бошњачки национални интерес ако Србија, Македонија и Албанија неће тражити своје фитосанитарне и ветеринарске прегледе него ће признавати оне из БиХ? Чиме је угрожен бошњачки национални интерес што ће Србија равноправно са дипломама Универзитета у Београду, који је најбољи Универзитет на Западном Балкану, прихватати дипломе фантомских факултета из Сарајева, Травника и Мостара?'', пита Главаш.

 

Посланик ДНС-а Александар Главаш наводи и да велики број радника из БиХ хљеб зарађује у Србији, и да међу њима нису само Срби него и Бошњаци.

 

''Они који се противе 'Отвореном Балкану' нека питају те раднике шта мисле о томе. Не могу да вјерујем да сарајевски политичари у себи носе долику дозу самодеструкције да су спремни додатно сиромашити и економски изоловати земљу у којој је већ двије трећине сиромашних. Уосталом, поставља се и питање њихове искрености да желе у ЕУ јер управо ЕУ као приоритет истиче регионалну сарадњу'', закључује Главаш.  

Нешић присуствује оперативно тактичкој вјежби у Азербејџану...

Министар безбједности Ненад Нешић са делегацијом...

19 Мај, 2023
Нешић: У протекле четири године уништено 25.000 комада оружј...

Евидентно је да у овом тренутку, осим мигрантске...

16 Мај, 2023
Нешић: Укинути забрану уласка интелектуалцима...

Министар безбједности БиХ Ненад Нешић изјавио је...

13 Мај, 2023
Нешић на Европској регионалној конференцији ИНТЕРПОЛ-а...

Министар безбједности у Савјету безбједности...

8 Мај, 2023
НЕШИЋ: ЗАДАТАК ПРАВОСУЂА БиХ ЈЕ ПРОМЈЕНА ИСТОРИЈЕ...

'Чињеница да је тек након 30 година од масакра...

3 Мај, 2023
Нешић: Јачом мултидржавном и прекограничном сарадњом до заје...

Само синергијом и јачом мултидржавном и...

25 Април, 2023
X

Питајте ДНС
Да би сте послали питање сва поља морају бити попуњена.

X

Приступница
Поља са * су обавезна!