Бошка Тошића 4 Бања Лука, Република Српска, БиХ

Новости

Нешић поручио Изетбеговићу да неће проћи покушај прекрајања историје

15 Мај, 2022

''Невјероватна је дрскост Бакира Изетбеговића који покушава прекрајати историју, проглашавајући Бошњаке највећим жртвама у прошлом вијеку, па чак и потенцира на 'геноциду над Бошњацима у Другом свјетском рату'. Не желећи никог да увриједим, али зар стварно мисли да смо заборавили да су Бошњаци најмлађа нација на Балкану настала тек прије 25 година и да смо заборавили ко је било 'цвијеће НДХ у БиХ'?'', рекао је предсједник ДНС Ненад Нешић коментаришући интервју Изетбеговића хрватском 'Националу'.

 


Изетбеговићева изјава га, каже, подсјећа на Шушњар код Санског Моста гдје су усташе 1941.године побиле 5.500 Срба и 45 Јевреја, али локална заједница данас на све начине покушава приказати да су тамо страдали и Бошњаци иако сви релевантни историјски извори говоре другачије.

 


''То што ради Изетбеговић је покушај фалсфиковања историје. Са страдањем 700.000 Срба у БиХ у Другом свјетском рату ништа се не може упоредити. Уз стравичне злочине НДХ, остали су запамћени и злочини Ханџар дивизије у источној Босни од којих се бошњачки лидери никада нису оградили нити изразили жаљење'', додао је Нешић.

 


Предсједник ДНС-а подсјећа и да је Јосип Броз Тито у лондонском ''Тајмсу'', 1944.године, изјавио да су Срби чинили 46 одсто партизана, а да је муслимана било свега 2,5 одсто.

 


'' У 200 крашких јама, усташе су бациле 40.000 Срба. У Гаравицама код Бихаћа, само за три мјесеца, убијено је 12.000 Срба и 2.500 Јевреја, а да не говоримо о страдањима у Подрињу, на Козари и Јасеновцу. И данас Изетбеговић настоји све то мајоризовати и жртве прогласити џелатима, а оне који тада нису ни постојали жртвама'',закључио је Нешић.   
 

Нешић присуствује оперативно тактичкој вјежби у Азербејџану...

Министар безбједности Ненад Нешић са делегацијом...

19 Мај, 2023
Нешић: У протекле четири године уништено 25.000 комада оружј...

Евидентно је да у овом тренутку, осим мигрантске...

16 Мај, 2023
Нешић: Укинути забрану уласка интелектуалцима...

Министар безбједности БиХ Ненад Нешић изјавио је...

13 Мај, 2023
Нешић на Европској регионалној конференцији ИНТЕРПОЛ-а...

Министар безбједности у Савјету безбједности...

8 Мај, 2023
НЕШИЋ: ЗАДАТАК ПРАВОСУЂА БиХ ЈЕ ПРОМЈЕНА ИСТОРИЈЕ...

'Чињеница да је тек након 30 година од масакра...

3 Мај, 2023
Нешић: Јачом мултидржавном и прекограничном сарадњом до заје...

Само синергијом и јачом мултидржавном и...

25 Април, 2023
X

Питајте ДНС
Да би сте послали питање сва поља морају бити попуњена.

X

Приступница
Поља са * су обавезна!