Бошка Тошића 4 Бања Лука, Република Српска, БиХ

Новости

НЕШИЋ О ПОЖАРУ У ИРБ-у

3 Мај, 2022

Предсједник ДНС-а Ненад Нешић изјавио је да је шокиран контрадикторним изјавама директора ИРБ-а Дражена Врховца о томе да ли је или није уништен архив, а посебно да је прије званичног вјештачења навео да је димњак узрок пожара. 

 

''Врховац својим изјавама подгијава сумњу да у пожару 'нису чиста посла'. Прије подне каже да је архив изгорио, али да је сва документација скенирана, а поподне каже да писана архива није такнута пожаром. Лично бих волио да је тачно ово друго, али не знам да ли вјеровати Врховцу од јутра или Врховцу од вечери, посебно ако се зна да ИРБ још није урадила попис изгорјелих ствари'', казао је Нешић.

 

Предсједник ДНС-а понавља свој апел Тужилаштву да ангажују најбоље вјештаке јер узрок пожара не смије остављати трага било каквој сумњи, те очекује да тужилац саопшти је ли или није изгорио писани архив ИРБ-а.

 

''Као грађанину Републике Српске тешко ми је повјеровати да је пожар намјерно изазван. Али, исто тако ми је невјероватно да су стотине милиона КМ незаконито подијељене. Истраге, оптужнице и судски процеси говоре да је тако било. Уништен архив оставља без доказа све истраге које се тренутно воде. Зато тужилац мора отворити четворе очи и јавности саопштити несумњиву истину'', истакао је Нешић, додавши да му је просто невјероватно да се тако лако запали зграда изграђена по највишим стандардима прије десет година.

 

''Јесте ли чули још негдје у свијету да је изгорила нека банка? Ваљда постоје неки стандарди како се обезбјеђује и чува архив, управо зато да не би могао лако постати пепео. Савремени технички уређаји чак и лоших произвођача данас имају гаранцију 10 година, па је несхватљиво да димњак зграде не може дуже трајати и функционисати безбједно'', Нешићево је запажање.
Како се директор ИРБ-а Дражен Врховац показао непоузданим, истиче Нешић, поступајуће Тужилаштво треба јавност обавијестити шта је узрок пожара, шта је све у ИРБ-у постало пепео и дим, и да ли је изгорјела документација која се везује за истраге које се тренутно воде.

НЕШИЋ: КАД СРПСКА ПОЗОВЕ СВИ СМО ТУ!...

''Срби су најстрадалији народ на Балкану у...

17 Април, 2024
НЕШИЋ: НИЈЕ ШМИТУ СТАЛО ДО БИХ НЕГО ДО ДОБРЕ ПЛАТЕ...

''Кристијан Шмит је постао проблем ЕУ и почео се...

19 Март, 2024
НЕШИЋ: УСТАВ ЈЕ СИМБОЛ ВЕЛИЧИНЕ, ИСТОРИЈЕ И ЈЕДИНСТВА СРПСКО...

Тридесет и двије године Устава Републике Српске...

28 Фебруар, 2024
Нешић: Не тражи од страног грађанина да намеће закон...

Драги Вукане, не тражи се од страног грађанина...

22 Фебруар, 2024
Нешић са амбасадором Француске

Министар безбједности БиХ Ненад Нешић састао се...

22 Фебруар, 2024
Нешић: Суђење Додику - најбољи доказ да БиХ није суверена зе...

Предсједник ДНС-а Ненад Нешић оцијенио је да је...

5 Фебруар, 2024
X

Питајте ДНС
Да би сте послали питање сва поља морају бити попуњена.

X

Приступница
Поља са * су обавезна!