Бошка Тошића 4 Бања Лука, Република Српска, БиХ

Новости

НЕШИЋ ПОДРЖАВА, ИЗМЈЕНУ ИЗБОРНОГ ЗАКОНА

25 Април, 2022

Коментаришући измјене и допуне Изборног закона које су стигле у Представнички и Дом народа ПС БиХ, предсједник ДНС-а Ненад Нешић рекао је да га радује да је ХДЗ у свој закон уврстио његов стари приједлог да мандати припадају политичким партијама.

 


''Оно што је битно јесте да се број руку у парламенту за наш приједлог повећава, јер је ХДЗ гласао против када сам у Представничком дому предложио такве измјене Изборног закона, а све с циљем да зауставимо трговину мандатима и да нам парламенти не буду бувље пијаце. Све крађе и сви проблеми у овој земљи почињу изборном крађом и зато подржавам и увођење технологија у изборни процес'', казао је Нешић који је и посланик у Представничком дому.

 


Он додаје да се у два дома парламента тренутно у процедури двије измјене Изборног закона и да он лично нема ништа ни против једне, али да није оптимиста да ће они бити усвојени.

 


''Чињеница је да имамо два приједлога који долазе из два блока у Федерацији – бошњачког и хрватског. Што се тиче приједлога ХДЗ-а, мени је једино важно да се не мијења начин избора српског члана Предсједништва БиХ и да грађани Републике Српске и даље директно бирају ко ће их представљати у институцијама БиХ. Како ће они бирати свог члана Предсједништва није моја ствар нити желим да се мијешам, то је проблем који треба да ријеше они у Федерацији'', истакао је Нешић, напомињући да мисли да је ХДЗ-ов приједлог осуђен на пропаст јер неће имати подршку бошњачких партија.

 


Осврћући се на приједлог измјена Изборног закона које се односе на интегритет изборног процеса, он је казао:

 


''Изборни процес у БиХ је жестоко компромитован. ДНС-у не треба ниједан украден глас, али не желимо и нећемо дозволити ни да нас краду. Жалосно је да парвосуђе још увијек није процесуирало предмете који се односе на изборне крађе 2018.године, чиме је послало поруку да је дозвољено красти гласове. Прво покраду гласове, онда украду мандате и зато смо ту гдје јесмо – друштво заробљено од папака. Зато јесмо и увијек ћемо бити за снажење изборног интегритета''. 
 
 

НЕШИЋ: ДРИНУ НЕ МОГУ ЗАМУТИТИ - ОНА ЈЕ БОЈА СРПСКЕ ТРОБОЈКЕ...

Усвајање Декларације о заштити националних и...

3 Јул, 2024
Нешић: Подршка Србији, тероризам је напад на сигурност свих ...

Министар безбједности у Савјету министара Ненад...

29 Јун, 2024
ДНС и ПУП: Заједнички наступ на изборима у Бањалуци и Брчком...

Партија уједињених пензионера наступиће на...

19 Јун, 2024
Нешић: Бећировић Својом мржњом и отровом који сије штету на...

''Волио бих да Денис Бећировић нађе реченицу у...

10 Јун, 2024
Избори у Србији показали да народ жели јединство и напредак...

Демократски народни савез честитао је Српској...

3 Јун, 2024
НЕШИЋ: Када гажење права постане правило, отпор постаје обав...

''Уставни суд БиХ наставља праксу кршења Устава...

31 Мај, 2024
X

Питајте ДНС
Да би сте послали питање сва поља морају бити попуњена.

X

Приступница
Поља са * су обавезна!