Бошка Тошића 4 Бања Лука, Република Српска, БиХ

Новости

НЕШИЋ: САДА НЕМАМО ПРАВО ДА БУДЕМО ПРОТИВНИЦИ, МОРАМО СТАТИ УЗ РЕПУБЛИКУ СРПСКУ

14 Април, 2022

''Потези Кристијана Шмита нити су у складу са Дејтонским мировним споразумом, нити доприносе стабилизацији и смиривању тензија у БиХ. Напротив, криза је продубљена, а земља враћена деценију и по назад. Након свега, поставља се питање: Да ли то запад жели, дајући подршку бошњачким политичким елитама, још једну велику кризу у дворишту Европске уније?'', рекао је предсједник ДНС Ненад Нешић поводом одлуке Кристијана Шмита да наметне измјене и допуне Закона о забрани располагања државном имовином, којимасе  као државна имовина БиХ дефинише имовина добијена сукцесијом, имовина чији је титулар била СР БиХ, али и пољопривредно и шумско земљиште, шуме и ријеке.

 

''Непојмљиво је да се 26 година након рата  један човјек, странац, овдје понаша као губернатор који је изнад институција у овој земљи. С једне стране нам причају о европској перспективи, а с друге стране Републици Српској одузимају нешто што имају регије у Европи – управљање имовином, шумама, рекама и земљиштем. То двоје је у потпуној колизији'', оцијенио је Нешић.

 


Предсједник ДНС подсјећа да чак ни Педију Ешдауну није пало на памет да Републици Српској одузме право да уређује својинске и облигационе односе јер то њено право је утемељено у Дејтонском споразуму.

 


''ОХР је 2009.године објавио списак државне имовине у БиХ и на том списку нема ни ријека, ни шума, ни земљишта. Од 2011. године до данас, Уставни суд БиХ, као политички инструмент СДА и странаца, свјесно поистовјећује јавно добро и државну имовину, и супротно ранијим тумачењима ОХР-а, од Српске отима пољопривредно и шумско земљиште, шуме, ријеке. И сада, то њихово насиље над Дејтоном верификује Кристијан Шмит'', констатује Нешић.

 


„То што смо мали“, додаје он, „не значи да се нећемо правним и демократским путем борити за оно што припада Републици Српској и њеним грађанима. Очекујем да буде сазвана сједница Народне скупштине Републике Српске и да сви заједно, и опозиција и власт, дођемо до корака и потеза којима ћемо заштитити оно што припада Републици Српској.

 


Није вријеме да се бјежи од камера и одговорности. Сви морамо стати уз Републику Српску. Ни СНСД, који још неко вријеме води Републику,  ни СДС који ју је стварао, немају право да сада буду противници. Имају само право да буду на понос оних који су положили своје животе за нашу Републику Српску”, изричит је Нешић.

Нешић присуствује оперативно тактичкој вјежби у Азербејџану...

Министар безбједности Ненад Нешић са делегацијом...

19 Мај, 2023
Нешић: У протекле четири године уништено 25.000 комада оружј...

Евидентно је да у овом тренутку, осим мигрантске...

16 Мај, 2023
Нешић: Укинути забрану уласка интелектуалцима...

Министар безбједности БиХ Ненад Нешић изјавио је...

13 Мај, 2023
Нешић на Европској регионалној конференцији ИНТЕРПОЛ-а...

Министар безбједности у Савјету безбједности...

8 Мај, 2023
НЕШИЋ: ЗАДАТАК ПРАВОСУЂА БиХ ЈЕ ПРОМЈЕНА ИСТОРИЈЕ...

'Чињеница да је тек након 30 година од масакра...

3 Мај, 2023
Нешић: Јачом мултидржавном и прекограничном сарадњом до заје...

Само синергијом и јачом мултидржавном и...

25 Април, 2023
X

Питајте ДНС
Да би сте послали питање сва поља морају бити попуњена.

X

Приступница
Поља са * су обавезна!