Бошка Тошића 4 Бања Лука, Република Српска, БиХ

Новости

Нешић брани Закон о непокретној имовину која се користи за функционисање јавне...

11 Април, 2022

''Денис Звиздић или је незналица или се прави незналицом када се позива на непостојећи Закон о забрани располагања државном имовином БиХ, те позива ОХР и Тужилаштво БиХ да реагују због усвајања и ступања на снагу Закона о непокретној имовину која се користи за функционисање јавне власти у Републици Српској. Запањује лицемјерство сарајевских политичара који су против мијешања странаца када је у питању Изборни закон, јер им не одговара чињеница да може доћи крај представи у којој Хрватима бирају члана Предсједништва БиХ, а онда моле странце да интервенишу против Републике Српске.''

 


Ово је изјавио предсједник ДНС Ненад Нешић поводом изјаве предсједавајућег Представничког дома ПС БиХ Дениса Звиздића у којој позива ОХР и Тужилаштво БиХ да реагују због закона Народне скупштине којим се регулише питање имовине органа јавне власти у Републици Српској.

 


''Да имовином БиХ можда не сматрају и зграду Владе Републике Српске и Административни центар Владе у Источном Сарајеву? Да нису можда они направили Административни центар града Источно Сарајево, зграде општина и јавних предузећа широм Републике Српске?'', пита предсједник ДНС.  

 


Нешић подсјећа да, према Дејтонском споразуму, БиХ нема своју имовину, а да је ОХР 2005. године донио три закона којим забрањује располагање државном имовином ентитета и Брчко дистрикта.

 


''Онда је тај исти ОХР у Брчком дозволио књижење те имовине на институције Дистрикта. Чак и сами називи закона ОХР-а јасно кажу да су титулари државне имовине ентитети. Додатно, Устав Републике Српске каже да Република уређује својинске и облигационе односе, односно да има пуно право да донесе Закон о непокретној имовини'', објашњава Ненад Нешић, предсједник ДНС.

 


Он је поручио Звиздићу и да посјети сајт ОХР-а на којем се налази списак имовине која је под забраном располагања.

 


''То је искључиво имовина добијена у складу с међународним Споразумом о питањима сукцесије који је 2001. године потписала БиХ. Схватам да је Звиздић архитекта, а не правник, али то није разлог да обмањује јавност. Мада, морам признати, да ми је симпатично гледати како су им један дан странци непожељни а други дан им кукају'', каже Нешић.

 


Добронамјерно, каже, савјетује Звиздићу и осталим бошњачким политичарима да прво поразговарају са собом и одлуче се шта хоће, те да почну радити посао за који су дебело плаћени умјесто што се уздају у небо и звијезде да неко други то умјесто њих ради.

Нешић: Без гаранција нема повратка држављана БиХ из Сирије и...

Министар безбједности у Савету министара БиХ...

7 Јун, 2023
Нешић: Улагање у безбједносни сектор и полицијске службенике...

Министар безбједности БиХ Ненад Нешић...

6 Јун, 2023
Нешић присуствује оперативно тактичкој вјежби у Азербејџану...

Министар безбједности Ненад Нешић са делегацијом...

19 Мај, 2023
Нешић: У протекле четири године уништено 25.000 комада оружј...

Евидентно је да у овом тренутку, осим мигрантске...

16 Мај, 2023
Нешић: Укинути забрану уласка интелектуалцима...

Министар безбједности БиХ Ненад Нешић изјавио је...

13 Мај, 2023
Нешић на Европској регионалној конференцији ИНТЕРПОЛ-а...

Министар безбједности у Савјету безбједности...

8 Мај, 2023
X

Питајте ДНС
Да би сте послали питање сва поља морају бити попуњена.

X

Приступница
Поља са * су обавезна!