Бошка Тошића 4 Бања Лука, Република Српска, БиХ

Новости

"Нису по вољи СДА" Нешић огорчен због забране уласка држављанима Србије у БиХ

27 Март, 2022

Забрана уласка држављанима Србије у БиХ поприма размјере епидемије, али и показује да озбиљне злоупотребе унутар Обавјештајне агенције коју апсолутно нико не контролише. Док нам убице, криминалци и дилери шеткају преко границе и док им је БиХ сигурна кућа, угледним интелектуалцима из Србије се забрањује улазак у БиХ, јер њихови ставови нису по вољи СДА.

 


Поручио је ово предсједник ДНС Ненад Нешић поводом забране уласка у БиХ адвокату Горану Петронијевићу, генералу Братиславу Дикићу и професору Милошу Ковићу.

 

– Од СДА ме више ништа не може изненадити, али не могу да схватим да Срби из Републике Српске који имају законску обавезу да контролишу законитост рада ОБА то и не чине. Предсједавајући Савјета министара БиХ морао је реаговати још након случаја професора Кривића и ја сам тада од њега тражио да сазове Извршни обавјештајни одбор и затражи истрагу о овом случају. Он се није удостојио да се огласи, баш као што и сада ћути – истиче Нешић.

 


Он наглашава да је формални шеф ОБА, према Закону о ОБА, први човјек Савјета министара.

 


– Тегелтијина законска обавеза је да врши наџор над радом ОБА и он носи политичку одговорност за њен рад. Он данас носи и политичку одговорност за ове бесрамне и провокаторске потезе према Републици Србији. Позивам га да изађе и каже да ли је затражио информације од ОБА о овој акцији, јер то има право према Закону, и шта је предузео на ову очиту злоупотребу овлашћења ОБА. Ако настави да се крије и ћути, сутра ће свим држављанима Србије, СДА забранити улазак у БиХ – подвлачи Нешић.

 


Нешић, који је и посланик у Представничком дому, тражи од својих колега посланика и делегата из Републике Српске који су чланови Заједничке комисије за наџор над радом ОБА да затраже њену хитну сједницу како би се овој невиђеној анархији и прогону људи стало у крај.

 

– Да су Вук Караџић и Никола Тесла живи и њима би забранили улазак у БиХ јер су декларисани Срби.  Колико је БиХ циркус од државе довољно говори ова брука – људима се забрањује улазак у БиХ јер се некоме не допада њихово мишљење. У ери дигиталних комуникација, физичким забранама покушавају ограничити слободу говора. Ово се не смије толерисати и тражим хитну истрагу и ревизију срамотних рјешења ОБА – поручио је Нешић.
 

НЕШИЋ: УСТАВ ЈЕ СИМБОЛ ВЕЛИЧИНЕ, ИСТОРИЈЕ И ЈЕДИНСТВА СРПСКО...

Тридесет и двије године Устава Републике Српске...

28 Фебруар, 2024
Нешић: Не тражи од страног грађанина да намеће закон...

Драги Вукане, не тражи се од страног грађанина...

22 Фебруар, 2024
Нешић са амбасадором Француске

Министар безбједности БиХ Ненад Нешић састао се...

22 Фебруар, 2024
Нешић: Суђење Додику - најбољи доказ да БиХ није суверена зе...

Предсједник ДНС-а Ненад Нешић оцијенио је да је...

5 Фебруар, 2024
НЕШИЋ: Наметање је политика нестанка БиХ а договор је полити...

Предсједник ДНС-а Ненад Нешић истакао је да није...

25 Јануар, 2024
Нешић: БиХ најмање слободна држава на свијету...

Министар безбједности у Савјету министара Ненад...

14 Јануар, 2024
X

Питајте ДНС
Да би сте послали питање сва поља морају бити попуњена.

X

Приступница
Поља са * су обавезна!