Бошка Тошића 4 Бања Лука, Република Српска, БиХ

Новости

НЕШИЋ КОМЕНТАРИСАО ИМЕНОВАЊЕ ВАСИЋА: Биће да им треба кадар који се не мијеша у...

14 Март, 2022

Нека буду сигурни да нећемо одустати и допустити да важним установама управљају кадрови попут Васића.

 


Предсједник ДНС-а Ненад Нешић оцијенио је да, како је рекао, “Уједињену Српску и њеног лидера Ненада Стевандића не занима гњев јавности и струке јер је на чело Института за јавно здравство устоличио некомпетентног и насиљу склоног Костадина Васића“.

 


“Биће да им и треба кадар који се не мијеша у свој посао, како би Институтом из сјене наставили да управљају Стевандић и врх УС. Њима и не треба неко ко нешто зна, него им треба партијски послушник који ће наставити гдје је Бранислав Зељковић стао, јер су и преко куповине објекта у Зворнику наумили да буџетски новац извуку у партијску кесу. Да ли је нормално, у ово тешко и неизвјесно вријеме, куповати зграду у Зворнику за милион и по марака?“, констатовао је Нешић.

 

Први човјек ДНС-а подсјетио је и на недавну изјаву др Јеле Аћимовић, помоћнице директора за медицинске послове у овој установи, која је казала да “Институт има своју функцију без обзира ко је на његовом челу“.

 


“То је невиђено понижење струке и запослених који су се деценијама школовали да би били доведени у ситуацију да им руководилац буде особа без студентских колега али с дебелим правосудним досијеом. Али, ова изјава потврђује и да није важно ко је директор јер се Институтом руководи из партијске централе УС. Директор је ту само да потписује оно што му се каже“, каже Ненад Нешић, предсједник ДНС.

 

Он подсјећа да је у зворничкој филијали Института запослен и син Костадина Васића што је најочитији примјер непотизма у овој установи.

 

“Нека буду сигурни да нећемо одустати и допустити да важним установама управљају кадрови попут Васића. Чини ми се да се држе Калигулине максиме ‘Нека ме мрзе, само док ме се плаше’. Ако не реагујемо и не зауставимо овакво понашање ускоро ће попут Калигуле именовати и своје коње Инцитате за директоре. Но ово није римски принципат, ма колике они Калигуле били“, поручио је Нешић.

Предсједник ДНС-а Ненад Нешић честитао је свим грађанима Реп...

Предсједник ДНС-а Ненад Нешић честитао је свим...

21 Новембар, 2023
Конференција за медије

Демократски народни савез ће у сриједу...

14 Новембар, 2023
Нешић у званичној посјети Републици Словенији...

Министар безбједности Босне и Херцеговине Ненад...

8 Новембар, 2023
Градска организација ДНС Градишка одржала ванредну изборну С...

Славко Мекињић једногласно је изабран за новог...

8 Новембар, 2023
Нешић за РТРС: На основу свих информација и изјава очекујем ...

На основу свих информација и изјава очекујем да...

7 Новембар, 2023
Нешић: Jа радим свој посао, Шмит покушава да ради оно за шта...

Министар безбједности у Савјету министара Ненад...

4 Новембар, 2023
X

Питајте ДНС
Да би сте послали питање сва поља морају бити попуњена.

X

Приступница
Поља са * су обавезна!