Бошка Тошића 4 Бања Лука, Република Српска, БиХ

Новости

"Брутално прогањање Срба" Нешић оцијенио да је стање у БХРТ катастрофа

4 Март, 2022

Стање у БХРТ је катастрофа, по свим питањима, а посебно кад је ријеч о националној заступљености Срба. Генерални директор Белмин Карамехмедовић брутално прогања Србе на БХРТ. Али, имамо проблем и са „нашим човјеком“ који је предсједник Управног одбора БХРТ Рајком Радовановићем, без чије сагласности то не би могло да се деси.

 


Рекао је ово Ненад Нешић, предсједавајући Комисије за надзор над радом БХРТ у Парламентарној скупштини БиХ, гостујући у Јутарњем програму РТРС.

 


„Белмин Карамехмедовић не може никог да отпусти, нити да донесе одлуку о програмској шеми без сагласности Рајка Радовановића. Он има његову подршку. Радовановић је човјек који је званично припадник СНСД, кадар Небојше Радмановића, човјек који је уништио „Аквану“, РТРС, „Лутрију Републике Српске“, а сад је дошао у БХРТ. Једино што видимо да тамо ради је да ради против Срба“, истакао је Нешић.

 


Нешић је апеловао на власт Републике Српске и представнике Републике Српске у власти на нивоу БиХ да се позабаве БХРТ-ом, подсјетивши да је Радовановић одобрио и потписао и програмску шему о цјелодневном програму о 1. марту, која вријеђа Србе.

 


Он је подсјетио да је истог дана, 1. марта отпуштено девет српских новинара и да је стање послије отпуштања на БХРТ – 930 запослених, од чега само 25 Срба.

 


Као разлог отпуштања, објаснио је Нешић, на БХРТ су навели лошу финансијску ситуацију. 

 


„Међутим, након отпуштања Срба запослени су нови радници. Запослен је портир на рампи. А ја вас питам – је ли БХРТ-у више потребан новинар или портир? Такође, у БХРТ је запослено 20 до 30 пензионера који поред пензије примају хонорар, па ја питам - зар није прече да људи који су редовно радили остану на послу умјесто да ангажују пензионере“, нагласио је Нешић.

 


Он је подсјетио на Закључак парламентарне комисије за саобраћај и комуникације којим се „руководство БХРТ задужује да у наредном периоду предузме мјере у правцу стварања услова да приликом именовања и запослења радника води рачуна о националној и полној заступљености запослених сразмјерно попису становништва“. 
„Ово је закључак за који смо гласали сви у комисији – и Бошњаци, и Хрвати, и Срби. Ово је остало мртво слово на папиру. Генералном директору БХРТ не пада на памет да се понаша у складу са овим закључком, а предсједавајућем УО Рајку Радовановићу не пада  на памет да се позове на овај закључак“, објаснио је Нешић.
 

Нешић: Суђење Додику - најбољи доказ да БиХ није суверена зе...

Предсједник ДНС-а Ненад Нешић оцијенио је да је...

5 Фебруар, 2024
НЕШИЋ: Наметање је политика нестанка БиХ а договор је полити...

Предсједник ДНС-а Ненад Нешић истакао је да није...

25 Јануар, 2024
Нешић: БиХ најмање слободна држава на свијету...

Министар безбједности у Савјету министара Ненад...

14 Јануар, 2024
НЕШИЋ: РЕПУБЛИКА СРПСКА, КАО И СВЕТИ СТЕФАН, УПИСАНА У ВЈЕЧН...

Свим грађанима Републике Српске честитам 9....

8 Јануар, 2024
Нешић реизабран за предсједника ДНС: Остајемо на патриотском...

Ненад Нешић реизабран је за предсједника...

25 Децембар, 2023
Бања Лука: Изборна скупштина ДНС-а у недјељу (24.12.2023.)...

Изборна скупштина Демократског народног савеза...

22 Децембар, 2023
X

Питајте ДНС




Да би сте послали питање сва поља морају бити попуњена.

X

Приступница








Поља са * су обавезна!