Бошка Тошића 4 Бања Лука, Република Српска, БиХ

Новости

Ивић:Корумпирана власт поново покушава да отме Љубију

14 Фебруар, 2022

Он је рекао да је данас на власти исто то корумпирано руководство које и данас распродаје све што је српско.

 


Актуелна корумпирана власт поново покушава да отме милионске резерве руде жељеза у Руднику жељезне руде Љубија од грађана Српске и преда у руке тајкуна - каже др Душко Ивић, потпредсједник ДНС и шеф Клуба посланика те странке у НСРС.

 

Према његовим ријечима, једина шанса за опстанак Српске су природна богатства!

 

"Били смо свједоци 2017. године ДНС-ове борбе у НСРС  против предаје државних акција РЖР Љубија тајкуну.  Тад смо успјели, захваљујући подршци посланика у НСРС, који су искрене патриоте Републике Српске, зауставити предају рудника у руке тајкуна – каже Ивић, који је и шеф Клуба посланика те странке у НСРС.

 

- Подсјећам јавност да су тада за продају гласали и посланици СНСД и СП, а садашњи предсједник НСРС Недељко Чубриловић, иако је у том тренутку био члан ДНС и био дужан да гласа против продаје, је био суздржан – поручио је Ивић.

 

Он је рекао да је данас на власти исто то корумпирано руководство које и данас распродаје све што је српско.

 

- Тада је о продаји акција државног капитала одлучивала Народна скупштина Републике Српске јер је рудник био на листи стратешких предузећа и НСРС је могла спријечити ту криминалну продају. Међутим, корумпирана власт не мирује и тражи нове начине како да распрода све природне ресурсе, што је по  њих добар бизнис, а по народ пропаст. Тако је Влада РС скинула РЖР Љубија с листе стратешких предузећа и сада може крчмити природна богатства рудника како жели и продати га оном коме жели – истиче Ивић.

 

Он је упитао зашто се опет иде на продају РЖР Љубија, а не на покретање производње што је уједно и био једини услов ДНС за продају акција.

 

- ДНС захтјева да се у руднику покрене произвоња руде, да се отворе нова радна мјеста и на тај начин отворе перспективе за живот грађана Љубије и цијеле регије. Опет се покушава мимо очију јавности   продати рударски гигант, најбитније стратешко предузеће  приједорске регије – поручује Ивић и наставља: 

-Зашто Влада не врати РЖР Љубија на листу стратешких предузећа Републике Српске, па да о продаји одлучује и  расправља НСРС? Тада би знали да ли Влада има добре намјере. Видимо да је послије блокаде продаје рудника неко испитивао залихе руде у РЖР Љубија, али не знамо ко је то радио и одакле право некоме да испитује ако је рудник затворен. Засто неко жели преузети рудник ако, како кажу, руде више нема и да је рударење завршено.

 

Ивић је рекао да грађани морају знати да се геолошке карте резерви руде РЖР Љубија крију.

 

-Зашто Влада не објави које су резерве руде жељеза у рудику РЖР Љубије и зашто се то крије? Крије се јер се желе милионске резерве руде дати у бесцјење. Управо због огромних резерви руде у рудницима Љубија тражимо да се рудник Љубија врати на листу стратешких предузећа како би у НСРС заштитили природна богатства Српске. Грађани приједорске регије неће сједити скрштених руку нећемо дозволити продају  највећег природног богатства тек тако, борићемо се свим средствима док се производња у РЖР Љубија не покрене, то је једино праведно и право рјешење за грађане Љубије и цијеле регије – закључио је Ивић.
 

Нешић присуствује оперативно тактичкој вјежби у Азербејџану...

Министар безбједности Ненад Нешић са делегацијом...

19 Мај, 2023
Нешић: У протекле четири године уништено 25.000 комада оружј...

Евидентно је да у овом тренутку, осим мигрантске...

16 Мај, 2023
Нешић: Укинути забрану уласка интелектуалцима...

Министар безбједности БиХ Ненад Нешић изјавио је...

13 Мај, 2023
Нешић на Европској регионалној конференцији ИНТЕРПОЛ-а...

Министар безбједности у Савјету безбједности...

8 Мај, 2023
НЕШИЋ: ЗАДАТАК ПРАВОСУЂА БиХ ЈЕ ПРОМЈЕНА ИСТОРИЈЕ...

'Чињеница да је тек након 30 година од масакра...

3 Мај, 2023
Нешић: Јачом мултидржавном и прекограничном сарадњом до заје...

Само синергијом и јачом мултидржавном и...

25 Април, 2023
X

Питајте ДНС
Да би сте послали питање сва поља морају бити попуњена.

X

Приступница
Поља са * су обавезна!