Бошка Тошића 4 Бања Лука, Република Српска, БиХ

Новости

"ВЛАСТ ИХ ОМАЛОВАЖАВА" Ивић поручио да је поразно што су борци јуче...

2 Фебруар, 2022

Сваки борац Војске Републике Српске је стваралац Српске, без обзира на то како се зове и шта је радио послије рата и због тога заслужује, у најмању руку, поштовање актуелне власти, а не омаловажавање, рекао је потпредсједник ДНС и шеф клуба посланика ове партије у НСРС, Душко Ивић.

 


Он каже да су се борци доказали у рату, те да тренутну власт не треба занимати, нити треба бити њихова брига куд и како су окренули послије рата.

 

– Поразна је чињеница да су за вријеме јучерашње сједнице НСРС, за коју сам у расправи и рекао да је симболична по Српску, испред зграде Скупштине протестовали борци Војске РС. На засједању сам рекао да борци сигурно не протестују зато што им је добро, већ зато што тешко живе и да ова власт мора водити рачуна о борачкој популацији – истакао је он.

 

Каже да је искрено изненађен и још више разочаран у актуелну власт, кад му је, наводи он, пресједник Владе Српске Радован Вишковић одговорио да људи који протестују испред Скупштине нису прави борци, набрајајући имена бораца који су протестовали и оно чиме се наводно баве.

 


– Сматрам да су наши борци заувијек борци Српске и то је довољно, морају се безусловно поштовати, не смије их омаловажавати. Власт Српске је дужна да им пружи живот достојан човјека. Новца има довољно, али га не примају борци и то је основни проблем – каже Ивић и наставља:

 

– Рекао сам да је ово засједање Нараодне скупштине Републике Српске симболично из разлога што испред зграде протестују они који нису издали, већ су створили и сачували Српску, а у згради скупштинска већина на челу с СНСД крши споразум свих политичких партија Српске из јула мјесеца прошле године и издаје тешко постигнуто јединство политичких партија, издаје Републику Српску и српски интерес и изгласава враћање у Сарајево и учествовање у власти на нивоу БиХ, без обзира на то што је наметнути Инцков закон и даље на снази – закључио је он. 

Нешић присуствује оперативно тактичкој вјежби у Азербејџану...

Министар безбједности Ненад Нешић са делегацијом...

19 Мај, 2023
Нешић: У протекле четири године уништено 25.000 комада оружј...

Евидентно је да у овом тренутку, осим мигрантске...

16 Мај, 2023
Нешић: Укинути забрану уласка интелектуалцима...

Министар безбједности БиХ Ненад Нешић изјавио је...

13 Мај, 2023
Нешић на Европској регионалној конференцији ИНТЕРПОЛ-а...

Министар безбједности у Савјету безбједности...

8 Мај, 2023
НЕШИЋ: ЗАДАТАК ПРАВОСУЂА БиХ ЈЕ ПРОМЈЕНА ИСТОРИЈЕ...

'Чињеница да је тек након 30 година од масакра...

3 Мај, 2023
Нешић: Јачом мултидржавном и прекограничном сарадњом до заје...

Само синергијом и јачом мултидржавном и...

25 Април, 2023
X

Питајте ДНС
Да би сте послали питање сва поља морају бити попуњена.

X

Приступница
Поља са * су обавезна!