Бошка Тошића 4 Бања Лука, Република Српска, БиХ

Новости

„Све усијане главе треба да се охладе“ Нешић осудио ратне покличе у ФБиХ, али и...

12 Јануар, 2022

Ратни покличи, ратна иконографија и ратне пјесме у Бужиму, као и пријетеће изјаве ратног команданта тзв. Армије РБиХ Хамдије Абдића Тигра сваког нормалног човјека морају да уплаше и забрину, и траже хитну реакцију тужилачких институција, упозорава предсједник ДНС Ненад Нешић.

 


''Страшно је гледати младе људе у тој колони како узвикују ратне пароле и пјевају ужасне пјесме. Млад и нормалан човјек треба да слави живот и радује се животу, а не да призива рат и смрт. Молим колеге политичаре из Федерације да не распирују мржњу и избјегавају тешку реторику јер је очито да она међу некима наилази на плодно тло што, надам се, ни сами не желе. Замолио бих колеге само да се запитају како се Срби осјећају док гледају оне снимке!?'', каже Нешић.

 


Истовремено осуђујем све провокације бошњачког народа које су се десиле у ове празничне дане од стране појединаца српске националости.

 

 


Једна тешка ријеч, може упалити варницу у једној лудој глави и довести до трагедије коју нико нормалан не жели.

 


''Зар није било доста смрти у овој несрећној земљи!? Читав прошли вијек! У том трагичном вијеку овдје смо имали несрећа за три вијека. И зато свака помисао на зло и сукобе морају бити у старту сасјечени и санкционисани. Нама требају вијекови мира, изградње, развоја, напретка. Сукоби су одраз немоћи, нецивилизованости и примитивизма, па ако хоћете и безбожности. Сви заједно, а посебно правосуђе, морамо имати нулту стопу толеранције на овакве зле и немиле појаве попут јучерашег догађаја у Бужиму'', наводи Нешић.

 


Предсједник ДНС Ненад Нешић апелује и на представнике међународне заједнице не само да осуде овакве немиле појаве, него и да својим ауторитетом утичу да до њих не долази.

 


''Све усијане  главе треба да се охладе. Нико ко прижељкује кидисање на туђи живот не може се назвати човјеком. Живот је светиња и неприкосновен. Мржња је одраз слабости и примитивизма, а љубав је оно што човјека чини човјеком. Животима туђе дјеце нико се у овој земљи више никада не смије играти. Увијек сам спреман презрети, осудити и тражити најстрожију санкцију за сваког Србина који позове на рат и пријети другима. Исто тако, молим колеге из бошњачких политичких партија, да осуде своје сународнике који се тако понашају. Сви заједно морамо дјеловати превентивно да се не би кајали колективно!'', поручио је Нешић.

Нешић: Алтернатива нерегуларној миграцији не може бити претв...

Министар безбједности БиХ Ненад Нешић у Бриселу...

28 Новембар, 2023
Предсједник ДНС-а Ненад Нешић честитао је свим грађанима Реп...

Предсједник ДНС-а Ненад Нешић честитао је свим...

21 Новембар, 2023
Конференција за медије

Демократски народни савез ће у сриједу...

14 Новембар, 2023
Нешић у званичној посјети Републици Словенији...

Министар безбједности Босне и Херцеговине Ненад...

8 Новембар, 2023
Градска организација ДНС Градишка одржала ванредну изборну С...

Славко Мекињић једногласно је изабран за новог...

8 Новембар, 2023
Нешић за РТРС: На основу свих информација и изјава очекујем ...

На основу свих информација и изјава очекујем да...

7 Новембар, 2023
X

Питајте ДНС
Да би сте послали питање сва поља морају бити попуњена.

X

Приступница
Поља са * су обавезна!