Бошка Тошића 4 Бања Лука, Република Српска, БиХ

Новости

ОДБИЛИ САСТАНАК СА ДНС-ом ЗБОГ СУЈЕТЕ АЛИ НАРОД СВЕ ВИДИ! ИВИЋ ПОРУЧИО: Неки...

25 Децембар, 2021

"Састанак се не одбија тако лако ако желите промјену власти у Српској"

 

Демократски народни савез је трећа политичка партија по броју гласова у Српској, парламентарна странка на ниво Републике Српске и БиХ, има капацитет да самостално одлучује и креира политичке одлуке на нивоу Српске и БиХ.

 

Поручио је ово потпредсједник ДНС и шеф Клуба посланика у НСРС, Душко Ивић, истичући да је ДНС незаобилазан политички фактор на нивоу Српске и БиХ који учествује у креирању и доношењу закона, одлука и свега оног битног за Републику Српску и БиХ.

 

– То су чињенице и то је политички капацитет ДНС, који многи у Српској изгледа не прихватају или не желе да виде. Битан фактор је тај да је ДНС самовољно изашао из власти и отишао у опозицију, а није истјеран од стране СНСД, као сада неке велике опозиционе партије, које се бусају у опозициона прса, а једва чекају да их “велики тата” позове да се врате назад у власт – наводи Ивић.

 

Он каже да су то чињенице које се морају поштовати од стране других политичких партија опозиционог блока.

 

Ако се вратимо само десетак дана уназад на изборе у Приједору, како истиче Ивић, и видимо које су то велике опозиционе партије потписале званичну подршку кандидату СНСД за градоначелника, а које су, пак незванично или испод жита подржале СНСД кандидата, све ће бити јасно о каквим опозиционим партијама се ради, и искрености међу њима.

 

– Основни и једини политички циљ ДНС је промјена корумпиране власти у Српској, зато смо и отишли у опозицију. Када о овоме свему добро размислите, можда ће обичном грађанину бити јасније ко се то бори за промјену власти, а ко за сопствене партијске интересе и личну промоцију. Ако ови аргументи нису довољно јаки, питаћу само једно: Да ли је позив једне овако јаке парламентарне партије довољан разлог да дођете на састанак? – упитао је Ивић.

 

Он истиче да је састанак био добро припремљен са свим предсједницима опозиционих партија, а то је главни разлог или оправдање за недолазак на састанак.

 

А и да није, како додаје Ивић, да ли се тај састанак тако лако одбија ако желите промјену власти у Српској, ако вам је то једини циљ.

 

Ивић пита да ли је то свим опозиционим партијама заиста једини циљ или има нешто друго, а изгледа, тврди он, да има.

 

– То друго је неискреност. На јучерашњем састанку који је био јако квалитетан имало се шта паметно чути. Један од учесника састанка, са богатим политичким искуством, је добро примјетио да разлог недоласка на састанак није не припремљен састанак већ сујета према ДНС – сматра Ивић.

 

Он истиче да на срећу по грађане Српске нема промјене “корумпиране СНСД власти без заједничког ђеловања свих парламентарних и ванпарламентарних опозиционих партија”, без обзира ко био велика, а ко мала партија.

 

– Опозиција мора заједно, једноставно мора, без обзира на сујете, личне жеље. Колеге опозиционари руке у џепове да ораси не звецкају и не испадају, и сви заједно до побједе, то грађани желе и траже од нас – поручио је Ивић.

НЕШИЋ: ДЕКЛАРАЦИЈА КРАЈ НАДАЊА ДА ЋЕ ПОНИШТИТИ ИДЕНТИТЕТ СРП...

Демократски народни савез (ДНС) изражава пуну...

23 Јул, 2024
НЕШИЋ: ДРИНУ НЕ МОГУ ЗАМУТИТИ - ОНА ЈЕ БОЈА СРПСКЕ ТРОБОЈКЕ...

Усвајање Декларације о заштити националних и...

3 Јул, 2024
Нешић: Подршка Србији, тероризам је напад на сигурност свих ...

Министар безбједности у Савјету министара Ненад...

29 Јун, 2024
ДНС и ПУП: Заједнички наступ на изборима у Бањалуци и Брчком...

Партија уједињених пензионера наступиће на...

19 Јун, 2024
Нешић: Бећировић Својом мржњом и отровом који сије штету на...

''Волио бих да Денис Бећировић нађе реченицу у...

10 Јун, 2024
Избори у Србији показали да народ жели јединство и напредак...

Демократски народни савез честитао је Српској...

3 Јун, 2024
X

Питајте ДНС
Да би сте послали питање сва поља морају бити попуњена.

X

Приступница
Поља са * су обавезна!