Бошка Тошића 4 Бања Лука, Република Српска, БиХ

Новости

Јовичић: Ако већина не подржи посебну сједницу о борцима, ДНС ће ПРИКУПЉАТИ...

16 Новембар, 2021

Демократски народни савез позива посланике у Народној скупштини Републике Српске да подрже одржавање посебне сједнице Народне скупштине на којој би се расправљало о питању бораца.

 

Потпредсједник ДНС и предсједник Градског одбора ДНС Бањалука, Радислав Јовичић подсјетио је да је Предсједништво ове странке заузело чврст став да је прије свих посебних засједања Народне скупштине потребно организовати сједницу о правима бораца у Српској.

 

– Демократски народни савезу је у сталним интензивним контактима са борачким удружењима, како бисмо стекли цјеловиту слику о положају сваког бораца Републике Српске, потпуно свјесни њихове тешке ситуације. У разговору са представницима Удружења ветерана одбрамбено-отаџбинског рата, који је одржан јуче, сазнали смо да је ово удружење уложило више амандмана на Закон о правима бораца, али да се скупштинска већина на њих оглушила – истиче Јовичић.

 

Он додаје да су борци у својим амандманима дали приједлог да се ревидирају спискови бораца како би сви добијали примања и привилегије у складу са својим ангажовањем у одбрамбено-отаџбинском рату, и у том приједлогу имају нашу апсолутну подршку.

 

ДНС је, каже Јовичић, већ више пута поручио цјелокупној борачкој популацији да не дозволе политизацију борачких питања, већ да се у сложном строју, храбро и одлучно као што смо се борили у рату, укључе у предстојеће формирање Удружења ратних јединица и не дозволе да ту улогу преузму политичке странке него да се удруже у једну, сложну, борачку организацију.

 

– И током разговора са представницима Удружења ветерана одбрамбено-отаџбинског рата истакнуто је да је недопустиво да се политичке странке баве борачком организацијом и да разарају њено биће. Спријечите им приступ, укључујући и партију којој ја припадам уколико покуша да се мијеша у организовање и рад било ког удружења проистеклог из одбрамбено-отаџбинског рата – поновио је Јовичић.

 

Он каже да је неприхватљиво да власт остаје глува на глас бораца о питањима која се тичу њихових живота и зато позива посланике да подрже поновљену иницијативу за одржавање посебне сједнице и да заједнички нађу рјешење како да се побољшају животни услови за оне људе који су највише дали за Републику Српску, а данас живе на маргинама друштва.

 

– Уколико довољан број посланика не подржи иницијативу за организовање посебне сједнице НСРС на којој би се расправљало о питању бораца, Демократски народни савез ће покренути акцију прикупљања довољног броја потписа грађана како би се та сједница одржала – поручио је Јовичић.

НЕШИЋ: ДРИНУ НЕ МОГУ ЗАМУТИТИ - ОНА ЈЕ БОЈА СРПСКЕ ТРОБОЈКЕ...

Усвајање Декларације о заштити националних и...

3 Јул, 2024
Нешић: Подршка Србији, тероризам је напад на сигурност свих ...

Министар безбједности у Савјету министара Ненад...

29 Јун, 2024
ДНС и ПУП: Заједнички наступ на изборима у Бањалуци и Брчком...

Партија уједињених пензионера наступиће на...

19 Јун, 2024
Нешић: Бећировић Својом мржњом и отровом који сије штету на...

''Волио бих да Денис Бећировић нађе реченицу у...

10 Јун, 2024
Избори у Србији показали да народ жели јединство и напредак...

Демократски народни савез честитао је Српској...

3 Јун, 2024
НЕШИЋ: Када гажење права постане правило, отпор постаје обав...

''Уставни суд БиХ наставља праксу кршења Устава...

31 Мај, 2024
X

Питајте ДНС
Да би сте послали питање сва поља морају бити попуњена.

X

Приступница
Поља са * су обавезна!