Бошка Тошића 4 Бања Лука, Република Српска, БиХ

Новости

НЕШИЋ: ВЛАСТ НИЈЕ УСВОЈИЛА ЗАХТЈЕВЕ, ВЈЕРОВАТНО СЛИЈЕДЕ ПРОТЕСТИ

14 Октобар, 2021

Власт Српске још увијек није одговорила на захтјеве опозиције изнијете на протестима у Бањалуци 2. октобра. Вјероватно слиједи нови протест, јасан је Нешић.

 

„ДНС више неће учествовати у засједањима посебних сједница Народне скупштине Републике Српске док се не испоштују сви раније донијети закључци НС РС“, поручио је предсједник ДНС-а Ненад Нешић у емисији "Пулс" БН телевизије.

 

Милорад Додик урушава дигнитет Републике Српске и њених институција, категоричан је предсједник ДНС-а Ненад Нешић.

 

„ДНС више на посебним сједницама не учествује док не почну да поштују институцију НС РС и закључке које смо раније донијели. Кад испоштују досадашње закључке, ми ћемо учествовати у доношењу нових закључака. Позивам Додика да организује посебну сједницу на којој ће се расправљати о тешком положају бораца Републике Српске.“

 

Да је урушено достојаство Српске, њених институција и представника, каже Нешић,  свједочи и састанак са амбасадорима ЕУ у БиХ на којем се од 28 позваних појавило свега 11 амбасадора.

 

„Нико не жели да присуствује циркусу у коме поред Додика који води главну ријеч он је повео своје сателите који се не питају ништа. Види се у саопштењу британске амбасаде да сви желе да разговарају са Додиком, али да не желе да разговарају са учесницима данашњег састанка. Зашто? Зато што они нити смију нити могу да доносе одлуке, нити имају упориште у народу да изразе своје ставове и мишљење“, рекао је Нешић.

 

Нешић наводи да му је некада у оваквим ситуацијама Додика и жао.

 

„Његови политички функционер ћуте јер су свјесни да је ово посљедња година њихове владавине. Док прима све ударце на себе, али он је битао између интереса Републике Српске и тих људи које је довео на власт и он је у већини случајева изабрао њихове интересе.“

 

Власт Српске још увијек није одговорила на захтјеве опозиције изнијете на протестима у Бањалуци 2. октобра. Вјероватно слиједи нови протест, јасан је Нешић.

 

„Тај нови протест уколико до њега дође, по мом мишљењу требало би да траје док се захтјеви не испуне. То значи да се не разилазимо док се БН ТВ не прикључи на МУX А“, рекао је предсједник ДНС-а.

 

Опстанак БиХ и Српске условљен је појавом нових политика и нових снага.

 

„Снаге које договор и разговор стављају испред сукоба, тензија, хаоса, можда фингираног и снаге које хоће да у први план ставе програм економског развоја.“

 

На наредне изборе Нешић жели уз заједничку опозициону листу.

 

„Морамо у октобру 2022. наш народ довести на референдум. За или против. Црно или бијело. само ћемо на тај начин освојити довољан број посланика у НС РС како би се формирала Влада Српске“, јасан је предсједник ДНС-а Ненад Нешић.

 

Он додаје да и за појединачне функције предсједника, члана Предсједништва и премијера Српске избор опозиције мора бити јединствен. Те три особе, истиче он, биће најодговорнији и носиоци промјена у Српској. Први тест за опозицију су предстојећи избори у Приједору, а Нешић тврди да ће наступити јединствено, те да ће кандидат за градоначелника бити из ДНС-а.

 

 

 

НЕШИЋ: ДРИНУ НЕ МОГУ ЗАМУТИТИ - ОНА ЈЕ БОЈА СРПСКЕ ТРОБОЈКЕ...

Усвајање Декларације о заштити националних и...

3 Јул, 2024
Нешић: Подршка Србији, тероризам је напад на сигурност свих ...

Министар безбједности у Савјету министара Ненад...

29 Јун, 2024
ДНС и ПУП: Заједнички наступ на изборима у Бањалуци и Брчком...

Партија уједињених пензионера наступиће на...

19 Јун, 2024
Нешић: Бећировић Својом мржњом и отровом који сије штету на...

''Волио бих да Денис Бећировић нађе реченицу у...

10 Јун, 2024
Избори у Србији показали да народ жели јединство и напредак...

Демократски народни савез честитао је Српској...

3 Јун, 2024
НЕШИЋ: Када гажење права постане правило, отпор постаје обав...

''Уставни суд БиХ наставља праксу кршења Устава...

31 Мај, 2024
X

Питајте ДНС
Да би сте послали питање сва поља морају бити попуњена.

X

Приступница
Поља са * су обавезна!