Бошка Тошића 4 Бања Лука, Република Српска, БиХ

Новости

ИГРА САМО НА НА МРЖЊУ: Нешић Изетбеговић гура БиХ у изолацију

11 Август, 2021


Успјех сваке власти на свијету мјери се бројем људи који у земљи остају, колико се она отвара и привлачи капитал, јер на тај начин отвара шансе да људи остану у овој земљи, рекао је данас предсједник ДНС, Ненад Нешић.


Он истиче да након што се БиХ избламирала одбијајући састанке са представницима Руске Федерације, а потом када је министарка Бисера Турковић вакцине које је развио Оксфорд, а које је донирао предсједник Србије, Александар Вучић, назвала “лијеком трећег свијета”, те послије јучерашње подршке амбасаде САД програму “Отворени Балкан”, јасно је да је лидеру СДА, Бакиру Изетбеговићу остала само мржња према Србима, као политика која ће највише коштати бошњачки народ.

 

– Господине Изетбеговићу, можда је вама, у срцу Европе, драга Исламска декларација и можда бисте ви за БиХ жељели да постане земља оријента, али то је немогуће. Срби су стари европски народ, свој развој и опстанак дугују својој издржљивости и способности да се угрожени саберу и одбране, а да се развијају несебично пружајући руку сарадње свима. Ваша критика иницијативе “Отворени Балкан”, коју сте назвали пројектом српске доминације, увреда је за комшијске државе Албанију и Сјеверну Македонију које су му приступиле, али и доказ да сте спремни жртвовати развој, слободу кретања, послове и веће плате за свој народ да бисте мрзили српски – истакао је Нешић.

 

Он додаје да Изетбеговић таквом политиком гура БиХ у изолацију. Нешић каже да је сигуран да ни бошњачки народ не жели изолацију.

 

– Обећавам вам да Србе у изолацију засновану на мржњи и пођелама нећете одвући. “Отворени Балкан” је инцијатива која треба да поруши границе међу људима, повећа конкурентност, повеже наш регион и учини нас спремнијим за чланство у ЕУ кад се околности проширења промијене – поручио је Нешић

 

То што Изетбеговићу смета што је предсједник Србије иницијатор “Отвореног Балкана”, како истиче Нешић, говори да је човјек прошлости, неспреман за вијек у којем живи.

 

– Окрените се око себе, господине Изетбеговићу. Питајте људе бјеже ли од вас у Саудијску Арабију или Европску унију. У њиховом одговору потражите разлоге тога што ћете, заједно са свима одговорним за изолацију државе, наредне године спаковати фиоке и отићи у опозицију – каже Нешић.
 

Нешић: Без гаранција нема повратка држављана БиХ из Сирије и...

Министар безбједности у Савету министара БиХ...

7 Јун, 2023
Нешић: Улагање у безбједносни сектор и полицијске службенике...

Министар безбједности БиХ Ненад Нешић...

6 Јун, 2023
Нешић присуствује оперативно тактичкој вјежби у Азербејџану...

Министар безбједности Ненад Нешић са делегацијом...

19 Мај, 2023
Нешић: У протекле четири године уништено 25.000 комада оружј...

Евидентно је да у овом тренутку, осим мигрантске...

16 Мај, 2023
Нешић: Укинути забрану уласка интелектуалцима...

Министар безбједности БиХ Ненад Нешић изјавио је...

13 Мај, 2023
Нешић на Европској регионалној конференцији ИНТЕРПОЛ-а...

Министар безбједности у Савјету безбједности...

8 Мај, 2023
X

Питајте ДНС
Да би сте послали питање сва поља морају бити попуњена.

X

Приступница
Поља са * су обавезна!