Бошка Тошића 4 Бања Лука, Република Српска, БиХ

Новости

Нешић: Милорад Додик признао крах свог легитимитета

6 Август, 2021

Предсједник ДНС-а Ненад Нешић је оцијенио да је Милорад Додик, члан Предсједништва БиХ, својом изјавом о састанку са Кристијаном Шмитом озбиљно угрозио потенцијал српског јединства и признао крах свог легитимитета. 


Република Српска је изнад свих појединачних политичких интереса и разлика и мој став и став ДНС-а је да успостављање јединства у њеној одбрани и јачању представља приоритетни национални интерес, рекао је предсједник ДНС-а Ненад Нешић. 


Он је навео да све српске политичке странке, и оне које су од народа добиле подршку и оне које је СНСД направио од папака, договориле су се о врло једноставним стварима. 


- Мислимо да у Европи 21. вијека једној држави није потребан инострани управљач и против смо могућности да упркос демократској вољи народа намеће законе. Српском народу у БиХ је потребан политички бедем, а не чобанин. Није народ овца нити су његови политички лидери овце да им треба чобанин из СНСД да га слиједе док лута политичким кршом неспособан да пронађе пут до ливаде и сигурности, истакао је Нешић. 


Предсједник ДНС-а је оцијенио да Милорад Додик, члан Предсједништва БиХ, својом изјавом о састанку са Кристијаном Шмитом озбиљно угрозио потенцијал српског јединства и признао крах свог легитимитета. 


- Господине Додик, бедем националног интереса градимо заједно, не да бисте се ви из СНСД сакрили иза њега са свим својим грешкама, него да наши политички противници знају да кад Вас побиједимо нема промјена у чврстини одбране права нашег народа на Републику Српску. Ако као изабрани члан Предсједништва нисте у стању да останете досљедни Вашој одлуци да се са Кристијаном Шмитом не састајете или желите да у нама пронађете алиби да одлуку промијените или јој останете досљедни, нисте урадили ништа до признања да легитимитета више немате, рекао је Нешић.  


Нешић каже да иза свега овога види Додиково прихватање чињенице да слиједи пораз СНСД-а.


- Ни у једној вашој побједи нисте пропустили да остале понизите одузимањем једнаког права на Републику Српску са СНСД. С тим у вези подсјећам на једну мудру изреку: У побједи се не понеси, у поразу се не понизи, поручио је Нешић. 

НЕШИЋ: ДРИНУ НЕ МОГУ ЗАМУТИТИ - ОНА ЈЕ БОЈА СРПСКЕ ТРОБОЈКЕ...

Усвајање Декларације о заштити националних и...

3 Јул, 2024
Нешић: Подршка Србији, тероризам је напад на сигурност свих ...

Министар безбједности у Савјету министара Ненад...

29 Јун, 2024
ДНС и ПУП: Заједнички наступ на изборима у Бањалуци и Брчком...

Партија уједињених пензионера наступиће на...

19 Јун, 2024
Нешић: Бећировић Својом мржњом и отровом који сије штету на...

''Волио бих да Денис Бећировић нађе реченицу у...

10 Јун, 2024
Избори у Србији показали да народ жели јединство и напредак...

Демократски народни савез честитао је Српској...

3 Јун, 2024
НЕШИЋ: Када гажење права постане правило, отпор постаје обав...

''Уставни суд БиХ наставља праксу кршења Устава...

31 Мај, 2024
X

Питајте ДНС
Да би сте послали питање сва поља морају бити попуњена.

X

Приступница
Поља са * су обавезна!