Бошка Тошића 4 Бања Лука, Република Српска, БиХ

Новости

НЕШИЋ ЗА СРПСКАИНФО "ГРЕШКА ЈЕ ШТО ЈЕ СНСД КРЕНУО СА ПЕТИЦИЈОМ ПРИЈЕ...

25 Јул, 2021

Предсједник ДНС, Ненад Нешић, сматра да је задњом одлуком одлазећег високог представника Валентина Инцка нанијета огромна штета српском народу и Републици Српској, те да нико не може укинути слободу говора која је загарантована Уставом.

 

За Српскаинфо каже да ово није тренутак за међусобна политичка оптуживања, већ за јединство свих политичких партија у корист Републике Српске и њених грађана.

 

– Ми у Српској треба да се огрнемо једном заставом, а то је застава Републике Српске, да заборавимо наше страначке дресове, да одговоримо једним ставом, али ставом којим ћемо истрајати до краја, јер морамо показати озбиљност и досљедност- каже Нешић.

 

Такође, сматра да је грешка што је  СНСД кренуо са потписивањем петиције прије заједничког састанка. Петиција је требала бити, сматра Нешић, договорена на заједничком састанку и први потписници петиције су требали да буду представници политичких партија.

 

– То би био први сигнал јединства Републике Српске. Овако, на овај начин ово је само промоција СНСД, а мислим да ниједна политичка партија на овоме не би требала да убире неке политичке поене, да остварује неку добит, како би на следећим изборима евентуално остварила неки већи број гласова – казао је Нешић за Српскаинфо.

 

Јасно је поручио – јесмо за јаку Српску, али без превара.

 

– Мој став је да се Српска мора бранити, да морамо имати јединство и да само тако можемо сачувати Српску, јер је она светиња која је изнад сваке политичке партије. Могу да гарантујем да је ДНС увијек био на бранику Републике Српске и бићемо и сада. Нећемо никада бити неко ко ће омогућити да се Српска укине, али исто тако нећемо никоме бити јефтини статисти и пијуни, за њихове политичке игре и стицање јефтиних политичких поена- рекао је Нешић.

 

Без обзира коју политичку партију представљали, Нешић каже да није вријеме за међустраначка препуцавања.

 

– Морамо се издићи изнад међусобних политичких оптуживања и личних политичких ставова, зарад интереса Републике Српске и њених грађана, једним гласом који се зове Република Српска – закључио је Нешић.

 

Нешић: Алтернатива нерегуларној миграцији не може бити претв...

Министар безбједности БиХ Ненад Нешић у Бриселу...

28 Новембар, 2023
Предсједник ДНС-а Ненад Нешић честитао је свим грађанима Реп...

Предсједник ДНС-а Ненад Нешић честитао је свим...

21 Новембар, 2023
Конференција за медије

Демократски народни савез ће у сриједу...

14 Новембар, 2023
Нешић у званичној посјети Републици Словенији...

Министар безбједности Босне и Херцеговине Ненад...

8 Новембар, 2023
Градска организација ДНС Градишка одржала ванредну изборну С...

Славко Мекињић једногласно је изабран за новог...

8 Новембар, 2023
Нешић за РТРС: На основу свих информација и изјава очекујем ...

На основу свих информација и изјава очекујем да...

7 Новембар, 2023
X

Питајте ДНС
Да би сте послали питање сва поља морају бити попуњена.

X

Приступница
Поља са * су обавезна!