Бошка Тошића 4 Бања Лука, Република Српска, БиХ

Новости

РАДИСЛАВ ЈОВИЧИЋ ИЗАБРАН ЗА ПРЕДСЈЕДНИКА ГРАДСКОГ ОДБОРА ДНС-а БАЊА ЛУКА

24 Јун, 2021

Радислав Јовичић, досадашњи повјереник Градског одбора ДНС-а Бањалука, изабран је вечерас за предсједника тог одбора.

 

Јовичић је истакао да ће се залагати за јачање инфраструктуре ДНС-а у Бањалуци, као и јачање мјесних одбора.

 

Он је навео да је обновљен рад 24 мјесна одбора, а да се ради на обнови и осталих одбора, те да је план да их буде више од 40 активних.

 

"Сарађиваћемо и са другим партијама које буду заинтересоване да се спроведу одређене промјене у Српској, које ће колико толико учинити бољим живот њених грађана", рекао је Јовичић новинарима.

 

Изузетна ми је част да вечерас стојим пред тихим херојима промена које су почеле прошле године у Бањалуци. И ако то нико други не жели да вам каже, ја ћу вам то рећи! Да није било ваше енергије после моје одлуке да кажемо политички историјско НЕ даљем пропадању Републике Српске данас би наша земља у многоме другачије изгледала", казао је на изборној скупштини Градског одбора ДНС-а предсједник  Ненад Нешић.

 

"Као што Република Српска не смије бити заточеник појединаца, тако не смију бити ни промјене у њој! Гледам и слушам ових недеља и мјесеци, у фокусу политике су само лични односи, личне амбиције. Добро ме слушајте – ништа више не угрожава промјене у Републици Српској од личних амбиција", казао је Нешић.

 

Он је рекао да су изласком из власти вратили вјеру и наду да Република Српска може бити мјесто у којем се може срећно живјети, а не из које је срећа отићи.

 

"И као што смо градили и јачали Републику Српску, од Приједора и других градова направили примјере успјеха , а јавна предузећа остављали у великом плусу и најбољем стању, из власти смо изашли да би у енергији промјена која се осјећа произвели кључни импулс за преокрет у животу Републике Српске", казао је Нешић и додао да те промјене треба и мора да донесу одговорност, пристојност и нормалност.

 

"Гдје има одговорности, ту има и напретка. Гдје има пристојности има и система истинских вријдности. Гдје има нормалности има и пријатељстава и савезништва. Свега овога данас нама недостаје", казао је Нешић.

 

Он је нагласио да је ово специфичан тренутак за развој и опстанак Републике Српске.

 

"Она сљедеће године мора постати другачија и мора својим грађанима улити наду у извјесност иначе неће имати за кога постојати јер сви одоше. Република Српска је препуна људских и природних потенцијала да крене путем развоја. Дајте да видимо како све те потенцијале да преокренемо у функцију развоја и запошљавања, јачања приватног сектора на којем сви егзистирамо да би људи у већем броју и раније заснивали породице", казао је лидер ДНС-а.

 

Па људи моји,каже он, није могуће да је хиљаде оснивача Републике Српске погинуло и отишло на небо а да они које су овдје оставили немају кров над главом?!

 

"Ми знамо да тај народ прије свега жели да чује идеје за себе и своје комшије а онда идеје које политичари имају за себе. Знамо да жели промјене и знамо да жели јединство свих оних који су за промјене неопходни. И сви на политичкој сцени треба да знају – ко ове народне жеље угрожава наспрам себе ће имати ДНС. А ко има ДНС са друге стране тај никада не побеђује. Може вам се то свиђати или не али то је просто потврдило вријеме", казао је Нешић.

 

Изборној скупштини Градског одбора у Бањалуци присуствовали су и Милан Радовић (СДС) и Драшко Станивуковић (ПДП).

НЕШИЋ: ДРИНУ НЕ МОГУ ЗАМУТИТИ - ОНА ЈЕ БОЈА СРПСКЕ ТРОБОЈКЕ...

Усвајање Декларације о заштити националних и...

3 Јул, 2024
Нешић: Подршка Србији, тероризам је напад на сигурност свих ...

Министар безбједности у Савјету министара Ненад...

29 Јун, 2024
ДНС и ПУП: Заједнички наступ на изборима у Бањалуци и Брчком...

Партија уједињених пензионера наступиће на...

19 Јун, 2024
Нешић: Бећировић Својом мржњом и отровом који сије штету на...

''Волио бих да Денис Бећировић нађе реченицу у...

10 Јун, 2024
Избори у Србији показали да народ жели јединство и напредак...

Демократски народни савез честитао је Српској...

3 Јун, 2024
НЕШИЋ: Када гажење права постане правило, отпор постаје обав...

''Уставни суд БиХ наставља праксу кршења Устава...

31 Мај, 2024
X

Питајте ДНС
Да би сте послали питање сва поља морају бити попуњена.

X

Приступница
Поља са * су обавезна!