Бошка Тошића 4 Бања Лука, Република Српска, БиХ

Новости

ДНС И СНС ЗАЈЕДНО НА ИЗБОРЕ-НЕШИЋ: СНСД ЈЕ НАЈВЕЋИ НЕПРИЈАТЕЉ СРБА У ФЕДЕРАЦИЈИ

21 Мај, 2021

Демократски народни савез потписао је коалициони споразум са Српском напредном странком ФБиХ за заједнички наступ на идућим изборима у ФБиХ.

 

Предсједник ДНС Ненад Нешић изјавио је да је циљ јак фронт српских странка у Федерацији.

 

-ДНС и СНС у Федерацији су парламентарне странке, имамо одборнике у свим српским општинама. Највећи непријатељ српском народу у ФБиХ је СНСД. Босански Петровац смо изгубили због СНСД који је имао свог кандидата. Позивамо странке које дјелују у ФБиХ да се придруже осовини ДНС и СНС. Овај споразум ће се проширити на цијелу ФБиХ. Ускоро ћемо организовати Градски одбор ДНС у Мостару, а имамо позива да се организује Градски одбор у Сарајеву. Срби у ФБиХ треба да схвате да партије у Бањалуци на њих нису заборавиле – рекао је Нешић.

 

На питање Српскаинфо када ће бити потписан коалициони споразум са СДС и ПДП за заједнични наступ на изборима у Српској, Нешић је рекао да очекује да ПДП организује сљедећи састанак на ту тему. Тада ћемо знати приближно да ли ћемо и када потписати коалициони споразум. ДНС је спреман, за разлику можда од других, желимо да омогућимо промјене у РС. Али нама није циљ само да будемо власт, нама је циљ да мијењамо стање у Српској – каже Нешић.

 

Никица Боснић, предсједник Регионалног одбора ДНС за ФБиХ, је изјавио да споразум треба да буде пут ка легитимном представљању Срба у ФБиХ.

 

– Досадашњи начин рада није резултирао никаквим добром за Србе у Федерацији. Све нас је мање, монета смо за поткосуривање. Позивамо све странке, НВО и Србе у дијаспори да нам се прикључе, да се Србима у ФБиХ врати нада – рекао је Боснић.

 

Предсједник СНС ФБиХ Душко Радун је изјавио да се споразум превасходно односи на кантоне 10 и 1. СНС у ФБиХ до сада се борила против лоше политике СНСД у Федерацији. Сигурно је да су у нашој странци млађи људи који су се вратили и започели живот на својим огњиштима. Позиваћемо све партије да нам се придруже, осим СНСД – изјавио је Радун.

 

НЕШИЋ: ДРИНУ НЕ МОГУ ЗАМУТИТИ - ОНА ЈЕ БОЈА СРПСКЕ ТРОБОЈКЕ...

Усвајање Декларације о заштити националних и...

3 Јул, 2024
Нешић: Подршка Србији, тероризам је напад на сигурност свих ...

Министар безбједности у Савјету министара Ненад...

29 Јун, 2024
ДНС и ПУП: Заједнички наступ на изборима у Бањалуци и Брчком...

Партија уједињених пензионера наступиће на...

19 Јун, 2024
Нешић: Бећировић Својом мржњом и отровом који сије штету на...

''Волио бих да Денис Бећировић нађе реченицу у...

10 Јун, 2024
Избори у Србији показали да народ жели јединство и напредак...

Демократски народни савез честитао је Српској...

3 Јун, 2024
НЕШИЋ: Када гажење права постане правило, отпор постаје обав...

''Уставни суд БиХ наставља праксу кршења Устава...

31 Мај, 2024
X

Питајте ДНС
Да би сте послали питање сва поља морају бити попуњена.

X

Приступница
Поља са * су обавезна!