Бошка Тошића 4 Бања Лука, Република Српска, БиХ

Новости

"ДА СУ СРБИ СЛУШАЛИ ДОДИКА, РЕПУБЛИКЕ СРПСКЕ НЕ БИ НИ БИЛО" НА ШТА НЕШИЋ И ДНС...

16 Мај, 2021

Да су Срби деведесетих прихватили идеје које је заступао Милорад Додик Републике Српске не би ни било и зато је врхунац Додикове безобзирности говорити данас о њеној сахрани. Изједначавати национални интерес Срба са интересом своје партије врхунац је неодговорности, поручио је предсједник ДНС Ненад Нешић.

 

ДНС упозорава да поново у предизборну годину СНСД улази ђелећи српски народ у покушају да се у политичкој утакмици као лопта шутира, како наводе “светиња којој сви служимо, а то је Република Српска”.

 

Додик поново покушава да стави знак једнакости између Републике Српске и СНСД, упозоравају из ДНС.

 

– Какве се то сахране привиђају Милораду Додику? Зашто је прва асоцијација на изборе и могуће промјене нешто толико ружно као погреб? Нема потребе да се плашите промјена које долазе а посебно да их изједначавате са смрћу. Знам да је многима незамисливо одвајање од аутомобила и пространих кабинета али нема потребе то гледати као сахрану – поручио је Нешић.

 

Лидер ДНС сматра да су промјене у Српској неопходне, зато што се Република задужује по највећим каматама у региону, зато што се задужује да би враћала пристигле дугове, зато што одлази огроман број људи и читава мјеста остају празна.

 

– Промјене су неопходне и зато што је вриједним привредницима држава неспособна и прескупа, а поштеном народу плата мала. Зато би Предсједник СНСД овако требао да се обраћа својој предсједници, премијеру, министрима и Влади а не народу и његовој опозицији – наводи се у саопштењу ДНС, које потписује лидер странке Ненад Нешић.

 

– Члан Предсједништва из реда српског народа овакве ријечи никада не би смио да користи. Његова функција је да нас спаја, а не да нас дијели. Зато подвлачим још једном: Милораде Додик, ниједан политичар, ни Ти па ни ја, нема право да било којем Србину умањује љубав према Републици Српској. Нисте ви из СНСД једини који је воле. Воле је и ваши бирачи, воле је и наши, воле је и они који не гласају – поручује Нешић.

 

Подсјећа да је Српска прескупо плаћена крвљу и патњом народа и бораца.

 

– То је најскупља ријеч Милораде, и ако већ немаш намјеру да нас око ње уједињујеш или за то ниси способан, онда Републици Српској помози тако што ћеш нас ријешити оних који су одговорни што се полако утврђујемо на мјесту најсиромашнијег друштва у Европи. Зато што смо у оваквом стању и зато што себи дајете толико за право, неће промјене бити ничија сахрана него васкрснуће Српске – поручује Нешић.

НЕШИЋ: ДРИНУ НЕ МОГУ ЗАМУТИТИ - ОНА ЈЕ БОЈА СРПСКЕ ТРОБОЈКЕ...

Усвајање Декларације о заштити националних и...

3 Јул, 2024
Нешић: Подршка Србији, тероризам је напад на сигурност свих ...

Министар безбједности у Савјету министара Ненад...

29 Јун, 2024
ДНС и ПУП: Заједнички наступ на изборима у Бањалуци и Брчком...

Партија уједињених пензионера наступиће на...

19 Јун, 2024
Нешић: Бећировић Својом мржњом и отровом који сије штету на...

''Волио бих да Денис Бећировић нађе реченицу у...

10 Јун, 2024
Избори у Србији показали да народ жели јединство и напредак...

Демократски народни савез честитао је Српској...

3 Јун, 2024
НЕШИЋ: Када гажење права постане правило, отпор постаје обав...

''Уставни суд БиХ наставља праксу кршења Устава...

31 Мај, 2024
X

Питајте ДНС
Да би сте послали питање сва поља морају бити попуњена.

X

Приступница
Поља са * су обавезна!