Бошка Тошића 4 Бања Лука, Република Српска, БиХ

Новости

НЕСПОСОБНА ВЛАСТ У ОВАКВИМ УСЛОВИМА ДОНОСИ НОВЕ НАМЕТЕ

15 Мај, 2021

Демократски народни савез позива министарку финансија Републике Српске Зору Видовић и предсједавајућег Савјета министара БиХ Зорана Тегелтију да објасне грађанима и привредницима да ли су нови Закон о акцизама БиХ и Закон о ПДВ мјере којим се боре за санирање економских штета усљед пандемије короне или нови удар на привреду и стандард грађана ради крпљења буџетских рупа!?Само неспособна и неодговорна власт у оваквим условима доноси нове намете, поручио је предсједник ДНС Ненад Нешић.

 

Први човјек ДНС-а упозорава да су у изради нацрти Закона о акцизама и Закона о ПДВ којим се као акцизне робе уводе електрична енергија, крута горива, природни плин, течни нафтни гас за гријање и још читав низ производа.

 

''Иако електрича енергија у домаћинствима неће бити акцизни производ, биће у производњи, што ће довести до ланчаног поскупљења и удара и на привреду и на грађане. Изгледа да коалиција СНСД-СДА-ХДЗ функционише само када треба завући руку у џеп привреди и грађанима, да би закрпили буџетске рупе'', истиче Нешић.

 

У вријеме рецесије, наглашава предсједник ДНС, неопходно је смањити пореска оптерећења на плате како би повећали минималне плате од којих живи 60 одсто грађана.

 

''Тим би дошло и до повећања потрошње и раста прихода од ПДВ. Но, очито је да се њима жури и да имају буџетских проблема, па преко кољена и по сваку цијену доносе мјере које су све само не помоћ привреди и грађанима усљед економских штета узрокованих пандемијом. Дошли смо у најгору могућу фазу када се задужујемо да би враћали старе кредите и повећавамо порезе да би карткорочно одржали ликвидност. О посљедицама такве фискалне политике и шта сутра нико не размишља'', каже предсједник ДНС Ненад Нешић.

 

Он, такође, поручује да ће се борити свим демократским средствима да не дође до нових планираних намета и да, како каже, ''ови накарадни и антинародни закони не добију подршку у парламенту''.

 

Нешић присуствује оперативно тактичкој вјежби у Азербејџану...

Министар безбједности Ненад Нешић са делегацијом...

19 Мај, 2023
Нешић: У протекле четири године уништено 25.000 комада оружј...

Евидентно је да у овом тренутку, осим мигрантске...

16 Мај, 2023
Нешић: Укинути забрану уласка интелектуалцима...

Министар безбједности БиХ Ненад Нешић изјавио је...

13 Мај, 2023
Нешић на Европској регионалној конференцији ИНТЕРПОЛ-а...

Министар безбједности у Савјету безбједности...

8 Мај, 2023
НЕШИЋ: ЗАДАТАК ПРАВОСУЂА БиХ ЈЕ ПРОМЈЕНА ИСТОРИЈЕ...

'Чињеница да је тек након 30 година од масакра...

3 Мај, 2023
Нешић: Јачом мултидржавном и прекограничном сарадњом до заје...

Само синергијом и јачом мултидржавном и...

25 Април, 2023
X

Питајте ДНС
Да би сте послали питање сва поља морају бити попуњена.

X

Приступница
Поља са * су обавезна!