Бошка Тошића 4 Бања Лука, Република Српска, БиХ

Новости

ЈОВИЧИЋ: ВЛАДА СРПСКЕ НОВОМ ОДЛУКОМ ДОДАТНО ДИЈЕЛИ БОРАЧКУ ПОПУЛАЦИЈУ

27 Април, 2021

Потпредсједник ДНС Радислав Јовичић каже да не разумијем одлуку Владе Републике Српске која јавним позивом за додјелу финансијских средстава за Васкрс додатно дијели борачку популацију.


Он подсјећа да је Министарство рада и борачко инвалидске заштите расписало крајем марта јавни позив за подношење захтјева за новчану помоћ социјално угроженим, незапосленим борцима Одбрамбено-отаџбинског рата Републике Српске од прве до пете категорије, млађим од 60 година.

 

У њему су набројани услови који су потребни да би се остварило право на помоћ.

 

Конкурс траје до 5.5.2021. након чега ће се борцима који испуњавају прописане услове бити исплаћена новчана помоћ.

 

– Додик је најавио да ће борцима помоћ бити исплаћена уочи Васкрса, а што је немогуће због рока конкурса. Не знам ко је правио услове за конкурс, али као да није имао добре намјере или се не разумије у положај ове популације.

 

Господине Вишковићу, Ви, као учесниик Одбрамбеноотаџбинског рата, ставите се у положај борца, а не премијера, и из те улоге нам одговорите да ли је нормално дијелити борце и давати им овако мизерну своту која не личи ни на социјалну помоћ уочи највећег хришћанског празника – наводи Јовичић.

 

Јовичић пита из којих средстава обезбијеђују ту помоћ?

 

Он истиче да је Српској доста кредитних задужења.

 

– Упорно покушавате да копоирате Србију која својим грађанима даје помоћ, али је даје из реалног сектора, а ви их дајете из константних кредитних задужења која су обавијена велом тајне са ненормалним каматним стопама. Господине Додик, својом политиком, упорно дијели грађане Републике Српске, а сада додатно дијели и борачку популацију  одлукама коме треба дати ову „социјалну помоћ“ а коме не. Није Вам довољно што сте распарчали борачку организацију, како би били сигурна гласачка машина, кроз разна удружења, за Вас и Вашу партију, него додатно понижавате борце на начин да одређујете ко има, а ко не право да прими мизерију коју сте ви одредили у свом централном комитету – каже Јовичић.

 

Он позива Додика да престане са подјелама грађана и  уништавањем Републике Српске у сваком погледу (економски, демографски, безбједносно).

 

– Покушајте обезбиједити инвестиције и нова радна мјеста а не кредите. Зауставите одлазак младих из Републике Српске. Уколико нисте спремни и способни за то, најмање што можемо очекивати од Вас јесте да се повучете и способнијима препустите вођење и опоравак Републике Српске – навео је Јовичић.

НЕШИЋ: ДЕКЛАРАЦИЈА КРАЈ НАДАЊА ДА ЋЕ ПОНИШТИТИ ИДЕНТИТЕТ СРП...

Демократски народни савез (ДНС) изражава пуну...

23 Јул, 2024
НЕШИЋ: ДРИНУ НЕ МОГУ ЗАМУТИТИ - ОНА ЈЕ БОЈА СРПСКЕ ТРОБОЈКЕ...

Усвајање Декларације о заштити националних и...

3 Јул, 2024
Нешић: Подршка Србији, тероризам је напад на сигурност свих ...

Министар безбједности у Савјету министара Ненад...

29 Јун, 2024
ДНС и ПУП: Заједнички наступ на изборима у Бањалуци и Брчком...

Партија уједињених пензионера наступиће на...

19 Јун, 2024
Нешић: Бећировић Својом мржњом и отровом који сије штету на...

''Волио бих да Денис Бећировић нађе реченицу у...

10 Јун, 2024
Избори у Србији показали да народ жели јединство и напредак...

Демократски народни савез честитао је Српској...

3 Јун, 2024
X

Питајте ДНС
Да би сте послали питање сва поља морају бити попуњена.

X

Приступница
Поља са * су обавезна!