Бошка Тошића 4 Бања Лука, Република Српска, БиХ

Новости

НЕШИЋ О ИЗЈАВАМА ИЗЕТБЕГОВИЋА: КАО СРБИН, НЕ ОСЈЕЋАМ СЕ КОМОТНО КАД МЕ НАЗИВА...

25 Април, 2021

Ненад Нешић, предсједник ДНС-а, прокоментарисао је најаву да би опозицоне странке у Федерацији и Републици Српској могле формирати јединствен блок против опозиционе власти.

 

Нешић наводи да и Федерацији БиХ, као и Републици Српској требају промјене и одговорни политичари који ће у прошлост послати политику конфронтација, док млади одлазе а народ све сиромашније живи.

 

– Јасно је да гарнитура СДА-СНСД-ХДЗ није способна да рјешава проблеме и да тензијама једни другим набацују лоптице, играјући на карту националне мобилизације бирача. Што је њихова реторика снажнија, то је народ сиромашнији, а криминал и корупција бујају. Захваљујући њима постали смо заробљено друштво. Те политичке партије треба послати у прошлост. Ако ништа, од њиховог ’’добра’’ и због њихове неспособности да набаве вакцине, дневно у БиХ умире 80 људи. И једнако умиру сви – и Срби и Хрвати и Бошњаци – рекао је он за Аваз.

 

Предсједник ДНС казао нам је да је Босни и Херцеговини потребан ресет односа. То, према његовим ријечима, садашње владајуће партије нису у стању да ураде. Највећу одговорност за то, према њему, имају политичке партије са сједиштем у Сарајеву, јер представљају и народ који је најбројнији.

 

–  БиХ ће имати свијетлу будућност када добронамјерно схвате једну ствар, а то је да БиХ има онолико колико се сви у њој комотно осјећају. Као Србин, ја се не могу осјећати комотно у земљи у којој лидер највеће бошњачке партије моју дјецу и мене назива ’’геноцидашима’’ и пријети ратом, а при том сам ја тај који не живи у граду у којем сам рођен – наводи Нешић.

 

Нешић истиче како су он и ДНС спремни сарађивати са сваком политичком партијом из Федерације која каже да прихвата дејтонску структуру БиХ, поштује Републику Српску и српски народ.

 

– То је темељ ресетовања постојеће климе и односа. Када се направи то базно повјерење и отклоне страхови, онда се лако могу дефинисати теме на којима постоји консензус. Мјера патриотизма данас није ко ће снажније пљунути у сусједно двориште, као што ради владајућа тројка, него ко ће набавити више вакцина, отворити више радних мјеста, повећати пензије и плате, створити бољи привредни амбијент, реформисати јавна предузећа тако да буду ефикасна, имати боље школе и факултете, бољу здравствену заштити, направити више аутопутева и путева – наводи Нешић.

 

Предсједник истиче да како би волио да се РС и ФБиХ такмиче по питањима ко ће се ефикасније обрачунавати са криминалом и корупцијом.

 

– Нисам размишљао о формалној платформи за изборе 2022, али дијелим став да и РС и ФБиХ требају снажну алтернативу и промјене које ће бити на боље, а не само ради промјена. Као што једном приликом рече предсједник Србије Александар Вучић ’’треба да се ставимо у ципеле оног другог’’. Када то урадимо, када почнемо размишљати како наши поступци и ријечи дјелују на оног другог, и које су посљедице тог што кажемо и урадимо, онда ће овдје бити и више одговорности и нормалније ће се живјети. Вријеме је да коначно прозремо и заутавимо то набацивање лоптица Бакир-Миле-Драган, и почнемо живјети као сав нормалан свијет -сматра Нешић.

Нешић присуствује оперативно тактичкој вјежби у Азербејџану...

Министар безбједности Ненад Нешић са делегацијом...

19 Мај, 2023
Нешић: У протекле четири године уништено 25.000 комада оружј...

Евидентно је да у овом тренутку, осим мигрантске...

16 Мај, 2023
Нешић: Укинути забрану уласка интелектуалцима...

Министар безбједности БиХ Ненад Нешић изјавио је...

13 Мај, 2023
Нешић на Европској регионалној конференцији ИНТЕРПОЛ-а...

Министар безбједности у Савјету безбједности...

8 Мај, 2023
НЕШИЋ: ЗАДАТАК ПРАВОСУЂА БиХ ЈЕ ПРОМЈЕНА ИСТОРИЈЕ...

'Чињеница да је тек након 30 година од масакра...

3 Мај, 2023
Нешић: Јачом мултидржавном и прекограничном сарадњом до заје...

Само синергијом и јачом мултидржавном и...

25 Април, 2023
X

Питајте ДНС
Да би сте послали питање сва поља морају бити попуњена.

X

Приступница
Поља са * су обавезна!