Бошка Тошића 4 Бања Лука, Република Српска, БиХ

Новости

РУКОВОДСТВО ДНС-а ЈЕДНОГЛАСНО ТЕЖИ ДА ВОДИ РЕПУБЛИКУ СРПСКУ У ПРОМЈЕНЕ

10 Април, 2021

Предсједник ДНС-а Ненад Нешић заједно са руководством странке присуствао је сједници Регионалног одбора ДНС-а Херцеговина и упознао све присутне о актуелној политичкој ситуацији у Републици Српској и БиХ, као и о  активностима руководства Демократског народног савеза.

 

„Од 64 изборна мјеста у Републици Српској Демократски народни савез само у четири општине није остварио одборничке мандате и то у Котор Вароши, Источном Старом Граду, Броду и Источном Мостару, а у свим осталим општинама и градовима ДНС је прошао цензус и има остварен резулат и своје представнике што говори о инфраструктури ДНС-а и снаги странке“, рекао је Нешић присутним члановима РО Херцеговина.

 

Он је резимирао резултате свих општинских одбора и градског одбора ове регије и похвалио је рад свих одбора и њихову лојалност политици ДНС-а.

 

Предсједник Регионалног одбора ДНС-а Херцеговина Славко Дангубић осврнуо се на изјаве посланика СНСД-а Илије Таминџије да Демократског народног савеза на изборној јединици девет нема и рекао да је Демократски народни савез, на његову жалост, јачи него кад је он био члан наше странке.

 

„Демократски народни савез на изборној јединици девет постоји и својим радом и активностима како одборника тако и чланова видљив је што довољно показује да постојимо и остварићемо зацртани циљ, циљ промјена које су потребне овом друштву“, рекао је Дангубић, додајући да су убрзо избори тако да ће се видјети да ли има Демократског народног савеза у Херцеговини.

 

Потпредсједник ДНС-а, шеф Клуба посланика ДНС-а у НС РС Душко Ивић рекао је да је ДНС трећа странка у Републици Српској и тежи да води Републику Српску ка путу промјена.

 

„Ми који смо стварали Републику Српску нисмо је стварали да она буде оваква, ми смо правили Републику Српске по мјери грађана, и Републику Српску је правио народ и војска, а не овакву дугорочно задужену са свим секторима у минусу. Наш циљ је да вратимо Републику Српску на онај пут за који смо се борили, као јаку, економски стабилну и Републику свих грађана“, рекао је Ивић.

 

Потпредсједник ДНС-а Радислав Јовичић истакао је данашњи проблеми који имају људи на овом подручју су безначајни у односу на оне проблеме које су преживјели.

 

„Људи који су остали и који долазе у ДНС су прави ДНС-овци, који су препознали политику ДНС-а, оно што хоћемо да понудимо овом народу. А они што су отишли,због радног мјеста, то су људи који су показали ко су и какви су“, рекао је Јовичић.

 

Потпредсједник ДНС-а Неђо Трнинић рекао је члановима Регионалног одбора ДНС-а Херцеговина да њихов укупни остварени резултат даје један мандат, што је битно да се одржи и рад на терену је битан како би се анимирално чланство.

 

Потпредсједник ДНС-а Дане Малешевић рекао је да је удара на Демократски народни савез било од оснивања, па све до данас и тога ће и даље бити, и лојални људи су остали од оснивања и остају и данас и ДНС и даље расте.

 

Генерални секретар ДНС-а Драгутин Родић рекао је да ДНС нема одбор само у Источном Мостару и Источном Старом Граду што је реална инфраструктура ДНС-а, јер одбори у 62 општине и града гарантују успијех и резултат.

 

Састанку су поред руководства странке присуствовали и посланик ДНС-а у НС РС Александар Главаш, те и предсједник Повјереништва младих ДНС-а Милан Лучић.

НЕШИЋ: ДРИНУ НЕ МОГУ ЗАМУТИТИ - ОНА ЈЕ БОЈА СРПСКЕ ТРОБОЈКЕ...

Усвајање Декларације о заштити националних и...

3 Јул, 2024
Нешић: Подршка Србији, тероризам је напад на сигурност свих ...

Министар безбједности у Савјету министара Ненад...

29 Јун, 2024
ДНС и ПУП: Заједнички наступ на изборима у Бањалуци и Брчком...

Партија уједињених пензионера наступиће на...

19 Јун, 2024
Нешић: Бећировић Својом мржњом и отровом који сије штету на...

''Волио бих да Денис Бећировић нађе реченицу у...

10 Јун, 2024
Избори у Србији показали да народ жели јединство и напредак...

Демократски народни савез честитао је Српској...

3 Јун, 2024
НЕШИЋ: Када гажење права постане правило, отпор постаје обав...

''Уставни суд БиХ наставља праксу кршења Устава...

31 Мај, 2024
X

Питајте ДНС
Да би сте послали питање сва поља морају бити попуњена.

X

Приступница
Поља са * су обавезна!