Бошка Тошића 4 Бања Лука, Република Српска, БиХ

Новости

"НЕ МОГУ ДА СЕ ПРОБУДЕ ИЗ ЗИМСКОГ СНА" НЕШИЋ ЈОШ НИЈЕ ДОБИО ОДГОВОР ГДЈЕ СУ...

7 Април, 2021

ДНС подсјећа да министру финансија и трезора БиХ Вјекославу Беванди, није било довољно пола године да одговори на посланичко питање Ненада Нешића - како је Савјет министара потрошио 42 милиона КМ намијењених санирању економских штета од пандемије корона вируса?

 

Посланик у Представничком дому ПС БиХ Ненад Нешић, је питао Вјекослава Беванду да наведе тачан износ средстава која су утрошена по овој основи.

 

– У буџету институција БиХ за 2020.годину планирана су значајна средства за санирање економских штета насталих усљед пандемије ковид-19 (директни трансфери и текућа резерва). Молим Вас да ми доставите податке колико је до сада реализовано средстава са ставке директних трансфера и тачне износе по корисницима којима су та средства одобрена? Колико је до сада реализовано средстава са ставке текућа резерва у сврху санирања економских штета, те да ми наведете сваког појединачног крајњег корисника и износ који му је одобрен – питао је Нешић.

 

Он је подсјетио да се Српска задужила већ шести пут ове године, те је изразио сумњу у рад Савјета министара БиХ.

 

– Имате Савјет министара који не доставља законе, не набавља вакцине и чак не може да се пробуди из зимског сна да би одговорио на посланичка питања. Док општине и ентитетски буџети грцају, Република Српска се шести пут задужила од почетка године, Савјет министара има вишка новца који дијели како му се прохтије. Сасвим оправдано сумњам, чим крију како су трошили новац, да је он и ненамијенски и без икаквих критеријума разбациван – каже Нешић.

 

Он додаје да је упутио ургенцију и да инсистира на одговору.

 

– Прошле године, када је била криза, они су буџет повећали за 30 милиона, иако су та средства била потребнија ентитетима. Ове године, буџет планирају повећати за још 31 милион КМ на тих 30, а да при томе одбијају да кажу како су потрошили 42 милиона КМ! У најмању руку, понашају се као да су влада Израела који је економски јак и који је набавио вакцине за цијело становништво! Таква бахатост и неодговорност су недопустиви јер се плаћају људским животима и они морају што прије да оду -категоричан је Нешић.

НЕШИЋ: ДЕКЛАРАЦИЈА КРАЈ НАДАЊА ДА ЋЕ ПОНИШТИТИ ИДЕНТИТЕТ СРП...

Демократски народни савез (ДНС) изражава пуну...

23 Јул, 2024
НЕШИЋ: ДРИНУ НЕ МОГУ ЗАМУТИТИ - ОНА ЈЕ БОЈА СРПСКЕ ТРОБОЈКЕ...

Усвајање Декларације о заштити националних и...

3 Јул, 2024
Нешић: Подршка Србији, тероризам је напад на сигурност свих ...

Министар безбједности у Савјету министара Ненад...

29 Јун, 2024
ДНС и ПУП: Заједнички наступ на изборима у Бањалуци и Брчком...

Партија уједињених пензионера наступиће на...

19 Јун, 2024
Нешић: Бећировић Својом мржњом и отровом који сије штету на...

''Волио бих да Денис Бећировић нађе реченицу у...

10 Јун, 2024
Избори у Србији показали да народ жели јединство и напредак...

Демократски народни савез честитао је Српској...

3 Јун, 2024
X

Питајте ДНС
Да би сте послали питање сва поља морају бити попуњена.

X

Приступница
Поља са * су обавезна!