Бошка Тошића 4 Бања Лука, Република Српска, БиХ

Новости

ДНС ПОШТУЈЕ СВЕ ПАРТИЈЕ, АЛИ ОЧЕКУЈЕ И ОД ДРУГИХ ПОШТОВАЊЕ

20 Март, 2021

„Демократски народни савез је политичка партија која све друге партије у Републици Српској и БиХ поштује и очекујемо од других да узврате поштовање. ДНС је научио из својих грешака и надам се да нам се неће поновити да имамо у својим редовима ткз. папке. Људи широм Републике Српске прилазе и осјете да имао довољно снаге и енергије за промјене“

 

Ово је поручио Ненад Нешић на сједници Регионалног одбора ДНС-а Бања Лука који обухвата Бања Луку, Кнежево, Челинац, Котор Варош, Петровац-Дринић, Језеро, Рибник, Мркоњић Град и Шипово.

 

Он је истакао да ДНС у овом периоду има унутарстраначке изборе и да је Изборна скупштина планирана за јун мјесец и изразио надање да ће сви одбори изабрати најбоље предсједнике који имају знања, снаге и мудрости, који су лојални ДНС-у, који ће остати уз ДНС и своје чланове.

 

„ДНС има историјску прилику да буде кључни фактор на политичкој сцени Републике Српске и да буде носилац промјена, али исто тако знам да руководство ДНС-а и ја заједно са њима не можемо ништа урадити без вас, вашег јединства и лојалности ДНС-у, сви заједно морамо да идемо ка промјенама, да радимо за боље сутра свих грађана“, рекао је Нешић.

 

Он је, напоменуо, да је дошло вријеме да се ради за народ, за бољу егзистенцију, бољу економску ситуацију у Српској.

 

Потпредсједник ДНС-а, шеф Клуба ДНС-а у НС РС Душко Ивић рекао је присутним члановима да је ДНС странка која има будућност, национална странка која није преносила надлежности, којој је Република Српска најбитнија. 

 

„ДНС је странка која у перспективи треба да води Републику Српску и која младим људима даје могућност да покажу шта знају и шта умију, све ово зависи од нас“, рекао је Ивић и додао да је кључно за успијех странке јесте број гласова.

 

Он је додао да је најбитнија инфраструктура и формирање мјесних одбора који су организовани по бирачким мјестима, и јаки мјесни одбори су кључни за успијех сваке странке. 

 

Потпредсједник ДНС-а Радислав Јовичић рекао је да је циљ ДНС-а да на Регији Бања Лука добро позиционира политичку партију и да на основу резултата који заједно направе могу да формирају једну странку која ће имати респект у друштву.

 

„Демократски народни савез има пут који је честит, убјеђени смо у исправност тог пута, и мислим да ће грађани то препознати и да ће нас пратити нашем путу промјена“, рекао је Јовичић.

 

Генерални секретар ДНС-а Драгутин Родић рекао је да три изборне јединице (један, два и три) носе око 500 000 бирача и ове три изборне јединице одлучују како ће ко бити позициониран у политичком животу.

 

„Политички пут ДНС је увијек био конструктиван и кад смо били у коалицији са СНСД имали смо циљ да сачувамо Републику Српску. Сада када смо се одлучили за опозиционо дјеловање мислим да требамо да стабилизујемо своје редове и да водимо своју политику и мислим да смо унутар себе довољно јаки и да можемо бити одлучујући фактор у Српској“, рекао је Родић.

 

Предсједник РО ДНС-а Бања Лука Жељко Дубравац рекао је да је битно да се у свакој локалној заједници чује за Демократски народни савез и за наш пут промјена. 

 

„Морамо да јасно кажемо које промјене нудимо, нису битни људи, већ оно што нудимо грађанима, реални циљеви, побољшање економске ситуације у свим градовима и општинама“, рекао је Дубравац.

 

Представници Градског и општинских одбора Регије Бања Лука упознали су руководство странке о тренутној политичкој ситуацији у њиховим локалним срединама и стањем у странци.

 

 

НЕШИЋ: ДРИНУ НЕ МОГУ ЗАМУТИТИ - ОНА ЈЕ БОЈА СРПСКЕ ТРОБОЈКЕ...

Усвајање Декларације о заштити националних и...

3 Јул, 2024
Нешић: Подршка Србији, тероризам је напад на сигурност свих ...

Министар безбједности у Савјету министара Ненад...

29 Јун, 2024
ДНС и ПУП: Заједнички наступ на изборима у Бањалуци и Брчком...

Партија уједињених пензионера наступиће на...

19 Јун, 2024
Нешић: Бећировић Својом мржњом и отровом који сије штету на...

''Волио бих да Денис Бећировић нађе реченицу у...

10 Јун, 2024
Избори у Србији показали да народ жели јединство и напредак...

Демократски народни савез честитао је Српској...

3 Јун, 2024
НЕШИЋ: Када гажење права постане правило, отпор постаје обав...

''Уставни суд БиХ наставља праксу кршења Устава...

31 Мај, 2024
X

Питајте ДНС
Да би сте послали питање сва поља морају бити попуњена.

X

Приступница
Поља са * су обавезна!