Бошка Тошића 4 Бања Лука, Република Српска, БиХ

Новости

ДНС: НАЈБОЉИ ДА САЧИНЕ ЕКОНОМСКИ ПРОГРАМ ЗА ИЗБОРЕ

1 Март, 2021

Предсједништво ДНС је на данашњој сједници донијело одлуку о изради економског програма “За нашу Српску!”, казао је предсједник те странке Ненад Нешић.

 

Он је новинарима у Бијељини, након сједнице Предсједништва те странке, рекао да је овлашћен да интензивира контакте са стручњацима, од којих су, како је нагласио, неки школовани на најпрестижнијим универзитетима свијета, како би у наредним мјесецима ДНС изашао са реалним економским програмом који ће бити предуслов сарадње и формирања власти након промјена.

 

"ДНС се политиком промјена не бави ради празних прича, потрошених дана, обећања и политичких препуцавања него да потенцијале Републике Српске искористимо за веће плате, више улагања у развој, наша села, боље образовање и заустављања тренда одласка људи из Републике Српске", казао је Нешић.

 

Нагласио је да се та странка залаже за политику бриге о људима.

 

"То смо показали нашим приступом проблемима изазваним короном и залагањем да ентитети директно набављају вакцине од произвођача и да се њиховој цијени приступа одговорно и домаћински. Република Српска и БиХ не смију у овом питању заостајати за регионом и здравље грађана треба да нам буде на првом мјесту", казао је он.

 

Осврћући се на недавно одржане изборе у Добоју. Нешић је рекао да су избори потврдили да дефинитивно Добој представља "град случај".

 

"Чињенице говоре да су разлике у гласовима које је добила владајућа странка на овим и претходним изборима огромне. То је и потврда огромних изборних нерегуларности којима власт не смије прибјегавати ако себе жели да зове демократском, али и потврда огромног пада у броју гласова. ДНС је задовољна јер је остварила најбољи резултат када се гледају наши непосредни партнери у опозицији", рекао је Нешић.

 

Наредне састанке, каже он, морамо посветити ефикаснијем, конкретнијем и организованијем наступу на политичкој сцени.

 

"Политика није лајк или шер на друштвеним мрежама. Њу не одређују коментари него гласови. Политика је више од емоција које ми као политичари носимо. ДНС је кренуо путем промјена у РС јер наши тадашњи партнери на промјене нису били спремни. Али промјене се неће десити само зато што ми тако желимо и на начин на који ми желимо", казао је он и додао да политичари нису ту да замишљају позиције за себе, него да стварају шансе за наше грађане.

"Зато ћемо у наредном периоду да позовемо и опозицију на озбиљност – дајте људи ријешите више проблеме ако их имате, ако има још ко да прелети нека прелети али немојте више да оно што је наш посао за милион људи не радимо због брига неколицине. Није важно шта ко жели бити већ да ли иза тога нешто остављамо", казао је Нешић.

 

Он је рекао да је ДНС озбиљно приступио потребама наших грађана и те потребе и програми, опредјељиваће наше кораке.

 

"Не функције. ДНС није и неће бити препрека промјенама, то потвђује и Добој. И зато све молим да мало мање зазиру од ДНС или се баве њиме и почну да раде оно што ми радимо како би свима нама било боље", казао је Нешић.

 

НЕШИЋ: ДЕКЛАРАЦИЈА КРАЈ НАДАЊА ДА ЋЕ ПОНИШТИТИ ИДЕНТИТЕТ СРП...

Демократски народни савез (ДНС) изражава пуну...

23 Јул, 2024
НЕШИЋ: ДРИНУ НЕ МОГУ ЗАМУТИТИ - ОНА ЈЕ БОЈА СРПСКЕ ТРОБОЈКЕ...

Усвајање Декларације о заштити националних и...

3 Јул, 2024
Нешић: Подршка Србији, тероризам је напад на сигурност свих ...

Министар безбједности у Савјету министара Ненад...

29 Јун, 2024
ДНС и ПУП: Заједнички наступ на изборима у Бањалуци и Брчком...

Партија уједињених пензионера наступиће на...

19 Јун, 2024
Нешић: Бећировић Својом мржњом и отровом који сије штету на...

''Волио бих да Денис Бећировић нађе реченицу у...

10 Јун, 2024
Избори у Србији показали да народ жели јединство и напредак...

Демократски народни савез честитао је Српској...

3 Јун, 2024
X

Питајте ДНС
Да би сте послали питање сва поља морају бити попуњена.

X

Приступница
Поља са * су обавезна!