Бошка Тошића 4 Бања Лука, Република Српска, БиХ

Новости

СЛОВЕНЦИ НЕШИЋА ПРЕДСТАВИЛИ КАО ЛИДЕРА ОПОЗИЦИЈЕ У СРПСКОЈ

14 Фебруар, 2021

Масовно исељавање људи и слабе демографске прогнозе су, заједно са слабим економским положајем државе, кључни проблеми Босне и Херцеговине. Политика би морала да обезбиједи више сигурности да би људи могли остварити будућност у отаџбини, умјесто што се превише  баве подјелама из времена рата од прије 26 година, изјавио је Ненад Нешић, предсједник Демократског народног савеза за словеначки дневни лист "Дело".

 

Овај угледни дневник је Ненада Нешића представио као вођу српске опозиције у Републици Српској, српском дијелу БиХ.

 

Најтиражнији словеначки дневник, у тексту са насловом "Људи гласају ногама и бјеже од празних обећања" и поднасловом "Како лидер опозиције у Републици Српској Ненад Нешић шаље лидера Срба у БиХ Милорада Додика у опозицију", представио је Нешића као политичара млађе генерације који је изашао из коалиције са Додиковим СНСД и јавно саопштио "да га се не боји и да је он на челу народа, који ће Додика коначно потиснути у опозицију".

 

питање шта би послије успјеха на парламентарним изборима идуће године могао промијенити, да би се редови испред словеначким конзулатом скратили, Нешић је одговорио са једном ријечју „Извјесност".
 

„Послије окончања рата у БиХ, опстанак Срба у БиХ гарантовала је извјесност постојања Републике Српске. Слично је са људима, који због неизвјесног економског положаја бјеже одавде. Ти људи гласају ногама. И даље ће бјежати од лажних обећања и зато  не смијемо да их дајемо. Ако људима понудимо извјесност и најавимо, да ће  бити, као некада, ближи животу какав  имате ви у Словенији и ако људи примијете искреност и напредак, остаће ту", рекао је Нешић.
 

На констатацију овог листа да заговорници грађанске БиХ очекују да се Нешић и његови сународници одрекну националног идентитета и Републике Српске, Нешић је одговорио:

 

„То не иде! У БиХ су држављани Бошњаци, Хрвати и Срби и други, са три конститутивна народа нам држава обезбјеђује једнак приступ законима, стандардима, институцијама и јамчи право без обзира на национално опредјељење. Ја као Србин, који воли своју Републику Српску, не мислим да тиме дијелим БиХ, него јачам оквир, у којем та држава дјелује", одлучан је Нешић.

 

Говорећи о привредним темама Нешић је истакао да би Република Српска успјешне примјере страних инвестиција морала употријебити као амбасадоре свог пословног амбијента, да би привукла још више страних инвестиција.


"По доласку на власт желим, слично као у другим земљама, зближити политику и привреду, да не би дјеловала као одвојени организми него заједно за веће друштвено благостање",  истакао је Нешић.

НЕШИЋ: ДРИНУ НЕ МОГУ ЗАМУТИТИ - ОНА ЈЕ БОЈА СРПСКЕ ТРОБОЈКЕ...

Усвајање Декларације о заштити националних и...

3 Јул, 2024
Нешић: Подршка Србији, тероризам је напад на сигурност свих ...

Министар безбједности у Савјету министара Ненад...

29 Јун, 2024
ДНС и ПУП: Заједнички наступ на изборима у Бањалуци и Брчком...

Партија уједињених пензионера наступиће на...

19 Јун, 2024
Нешић: Бећировић Својом мржњом и отровом који сије штету на...

''Волио бих да Денис Бећировић нађе реченицу у...

10 Јун, 2024
Избори у Србији показали да народ жели јединство и напредак...

Демократски народни савез честитао је Српској...

3 Јун, 2024
НЕШИЋ: Када гажење права постане правило, отпор постаје обав...

''Уставни суд БиХ наставља праксу кршења Устава...

31 Мај, 2024
X

Питајте ДНС
Да би сте послали питање сва поља морају бити попуњена.

X

Приступница
Поља са * су обавезна!