Бошка Тошића 4 Бања Лука, Република Српска, БиХ

Новости

"НАРОД ЋЕ ВАС ПОСЛАТИ У ОПОЗИЦИЈУ" НЕШИЋ ОДГОВОРИО ДОДИКУ И ЂОКИЋУ

13 Фебруар, 2021

Предсједник ДНС Ненад Нешић поручио је лидеру СНСД Милораду Додику да престане дијелити грађане Српске на оне који гласају за његову партију и оне који то не чине, те да народну вољу и гласове не изједначава са куповином.

 

На јучерашњој конференцији за новинаре лидера СНСД и СП, Милорада Додика и Петра Ђокића, грађани Републике Српске још једном су могли да се учврсте у разлоге за промјене. Умјесто прихватања одговорности за проблеме који су очигледни, добили смо Ђокићеве оптужбе да неко споља покушава растурити стабилност Српске доводећи је у раван са коалиционим односима, истакао је Нешић.

 

Он је поручио Ђокићу да стабилност Српске није мјерена јачином смјешка “који има на сликама са Додиком, нити се мјери растом броја функција на период од годину дана колико му је остало”.

 

– Стабилност Српске мјери се њеним међународним угледом или цијеном вакцина. И ствар је јасна, дупло је нестабилнија и скупља за њен народ и то није кривица никога споља него вас. Додик је још један дан потрошио као предсједник СНСД умјесто да буде српски члан Предсједништва БиХ – навео је Нешић.

 

Он каже да предсједник СНСД има право на своје бриге, те да има право и на своје заблуде, тешке ријечи и пођеле.

 

– Члан Предсједништва БиХ ако воли свој народ не би смио да га дијели. Од предсједника СНСД још једном сам могао чути најновију прогнозу о крају ДНС. Нажалост по СНСД, предсједник те странке није у праву и сада га већ демантују вријеме и чињенице. Када је ДНС донио одлуку о изласку из коалиције, подсјећам да је Додик рекао како немамо појма какво нам је стање у партији, да ће се распасти и да ће мене сви напустити – подсјећа Нешић.

 

Додаје да данас, када ДНС није разбијен уцјенама, новцем и пријетњама Додику се “привиђају неке апанаже”.

 

Нешић истиче да је једина апанажа коју ДНС има и која расте из дана у дан народ!

 

– Народ који жели промјене, који је, када сте рекли да нас неће бити, ставио нас на треће мјесто по снази. Народ са којим смо свакога дана да би једном били први зато што без ДНС нема промјена. Да смо јуче имали члана Предсједништва, рекао би предсједнику СНСД да је непристојно да народну вољу и гласове изједначава са куповином. Рекао би му да је за њега сваки грађанин једнак и да у оном који гласа за њега види снагу а у оном који не гласа опомену и мотив да буде бољи – наводи Нешић.

 

Умјесто тога, како додаје он, предсједник СНСД је инсинуирао да грађани Републике Српске имају своју цијену јер не гласају за њих.

 

Нешић каже да је члан Предсједништва БиХ јуче заборавио да говори о народу који је своје животе уложио у стварање Републике Српске.

 

– Тим животом и том вјером у слободу и вас ће на изборима послати у опозицију – поручио је Нешић.

Нешић присуствује оперативно тактичкој вјежби у Азербејџану...

Министар безбједности Ненад Нешић са делегацијом...

19 Мај, 2023
Нешић: У протекле четири године уништено 25.000 комада оружј...

Евидентно је да у овом тренутку, осим мигрантске...

16 Мај, 2023
Нешић: Укинути забрану уласка интелектуалцима...

Министар безбједности БиХ Ненад Нешић изјавио је...

13 Мај, 2023
Нешић на Европској регионалној конференцији ИНТЕРПОЛ-а...

Министар безбједности у Савјету безбједности...

8 Мај, 2023
НЕШИЋ: ЗАДАТАК ПРАВОСУЂА БиХ ЈЕ ПРОМЈЕНА ИСТОРИЈЕ...

'Чињеница да је тек након 30 година од масакра...

3 Мај, 2023
Нешић: Јачом мултидржавном и прекограничном сарадњом до заје...

Само синергијом и јачом мултидржавном и...

25 Април, 2023
X

Питајте ДНС
Да би сте послали питање сва поља морају бити попуњена.

X

Приступница
Поља са * су обавезна!