Бошка Тошића 4 Бања Лука, Република Српска, БиХ

Новости

САСТАНАК ДНС, СДС И ПДП: ОДЛУЧНИ ДА ДОНЕСУ ПРОМЈЕНЕ У РЕПУБЛИЦИ СРПСКОЈ

29 Јануар, 2021

ДНС, СДС и ПДП су закључили да ће координисати активности и уложити све своје капацитете у поновљене изборе у Добоју, у циљу да ти избори, за разлику од претходних, буду законити, поштени и изразе вољу грађана Добоја.

 

"Заједнички став је да ће ДНС, СДС И ПДП на поновљеним изборима на бирачким мјестима Сребреници дати пуну подршку српском кандидату за начелника Младену Грујичићу", речено је након састанка.

 

"Одлучни смо да донесемо промјене у Републици Српској које ће се заснивати на потпуној промјени начина вршења власти, омогућити пуну транспарентност рада институција, те прекинути коруптивне праксе и стабилизовати економске прилике и буџет Републике Српске", општи је закључак састанка опозиционих странака, Демократског народног савеза, Српске демократске странке и Партије демократског прогрес одржаног данас у Бијељини.

 

Три странке су истакле да се хитно мора зауставити неконтролисано задуживање и да се све афере о којима се говорило у јавности, а којима је оштећен буџет, те које су нанијеле штету угледу и достојанству Републике Српске морају испитати и процесуирати.

 

"Партије су сагласне да је потребно што прије зауставити штетно дјеловање СНСД-а и позивају све друге савјесне и одговорне политичке партије, покрете, невладине организације и појединце да се прикључе и помогну у ослобађању Републике Српске од режима и његовог бруталног пљачкања Српске", речено је након састанка.

 

ДНС, СДС и ПДП такође су сагласни да је потребно учинити максималан напор да се, због интереса Републике Српске и будућих изазова који нас очекују, што прије омогући нова већина у Народној скупштини Републике Српске, као и нова власт на нивоу БиХ, како би се деградирање институција зауставило, те дао снажан и мудар одговор на сваки покушај политичког удара на Републику Српску.

 

"Нова власт у Републици Српској мора хитно донијети кључне законе који ће обезбиједити повратак повјерења грађана у институције, попут закона о поријеклу имовине, сукобу интереса, сузбијању непотизма,  незастаријевању кривичних дјела почињених злоупотребом јавних ресурса и буџетских средстава и других законских рјешења", кажу лидери партија.

НЕШИЋ: ДРИНУ НЕ МОГУ ЗАМУТИТИ - ОНА ЈЕ БОЈА СРПСКЕ ТРОБОЈКЕ...

Усвајање Декларације о заштити националних и...

3 Јул, 2024
Нешић: Подршка Србији, тероризам је напад на сигурност свих ...

Министар безбједности у Савјету министара Ненад...

29 Јун, 2024
ДНС и ПУП: Заједнички наступ на изборима у Бањалуци и Брчком...

Партија уједињених пензионера наступиће на...

19 Јун, 2024
Нешић: Бећировић Својом мржњом и отровом који сије штету на...

''Волио бих да Денис Бећировић нађе реченицу у...

10 Јун, 2024
Избори у Србији показали да народ жели јединство и напредак...

Демократски народни савез честитао је Српској...

3 Јун, 2024
НЕШИЋ: Када гажење права постане правило, отпор постаје обав...

''Уставни суд БиХ наставља праксу кршења Устава...

31 Мај, 2024
X

Питајте ДНС
Да би сте послали питање сва поља морају бити попуњена.

X

Приступница
Поља са * су обавезна!