Бошка Тошића 4 Бања Лука, Република Српска, БиХ

Новости

НЕШИЋ ИЗ ДОБОЈА ПОРУЧУЈЕ: ДНС СПРЕМАН ДА ДЈЕЛУЈЕ СА ОПОЗИЦИОНИМ ПАРТИЈАМА

26 Јануар, 2021

Предсједништво ДНС захтјева од ЦИК да и поред понављања избора у Добоју у складу са својим надлежностима одреди нови састав органа за спровођење избора.

 

Нешић је навео да Предсједништво ДНС у Добоју данас показује снагу и јединство у вези са одлуком Централне изборне комисије БиХ да у том граду буду поновљени избори на 89 бирачких мјеста од укупно 106, истакавши да је очекивао да се они пониште.

 

Како је закључено на данашњем састанку Предсједништва ДНС, орган који је доприњео нерегуларностима и гажењу воље бирача не може бити задужен у поновљеном изборном процесу.

 

Предсједништво ДНС оцјенило је да вјештачко подизање националних тензија кључних носилаца власти истичући да то представља губљење времена које може бити утрошено на рјешавање економских и социјалних проблема, спровођење реформи које ће нас приближити европским стандардима како би престао одлазак људи и преокренула се демографска кретања.

 

Предсједништво ДНС забрињава економска ситуација у Републици Српској. Такође, забринути смо да Република из стања стагнације лагано клизи у стање потпуне рецесије и раста незапослености. Сви економски параметри су негативни, од пада БДП, пада производње, извоза, запослености. Само се задуженост повећава.

 

Додају да ДНС остаје посвећен промјенама које су предуслов бољег живота свих грађана Републике Српске.

 

Предсједништво ДНС усвојило је данас Платформу о будућем дјеловању са другим политичким субјектима, која полази од чињенице да је ДНС трећа политичка партија по заступљености у локалним заједницама и парламенту Републике Српске и да је спремна да дјелује са свим опозиционим партијама.

 

Предсједник ДНС Ненад Нешић потврдио је након данашњег састанка у Добоју да ту првенствено мисли на СДС и ПДП, јер, како каже, немају разерве према њима нити отворених питања. Он је најавио да ће веома брзо бити одржан заједнички састанак представника ове три партије.

 

Предсједник Градског одбора ДНС-а,потпредсједник ДНС-а Славко Глигорић рекао је да овај одбор ради на припремама за спровођење нових избора и да је подршка чланова Предсједништва ДНС-а од кључног значаја.

 

„Демократски народни савез је јединствен и ради заједно и ради у интересу грађана Добоја и Републике Српске“, рекао је Глигорић.

 

Потпредсједник ДНС Душко Ивић поручио је Демократски народни савез покретач промјена у Републици Српској и да је и у парламенту РС покренуо акцију промјене Изборног закона БиХ и да покретач тих промјена буде Република Српска. 

 

 "Слободни избори најбољи су вид борбе против политичке корупције која је видљива у Републици Српској", каже Ивић.

Нешић: Суђење Додику - најбољи доказ да БиХ није суверена зе...

Предсједник ДНС-а Ненад Нешић оцијенио је да је...

5 Фебруар, 2024
НЕШИЋ: Наметање је политика нестанка БиХ а договор је полити...

Предсједник ДНС-а Ненад Нешић истакао је да није...

25 Јануар, 2024
Нешић: БиХ најмање слободна држава на свијету...

Министар безбједности у Савјету министара Ненад...

14 Јануар, 2024
НЕШИЋ: РЕПУБЛИКА СРПСКА, КАО И СВЕТИ СТЕФАН, УПИСАНА У ВЈЕЧН...

Свим грађанима Републике Српске честитам 9....

8 Јануар, 2024
Нешић реизабран за предсједника ДНС: Остајемо на патриотском...

Ненад Нешић реизабран је за предсједника...

25 Децембар, 2023
Бања Лука: Изборна скупштина ДНС-а у недјељу (24.12.2023.)...

Изборна скупштина Демократског народног савеза...

22 Децембар, 2023
X

Питајте ДНС
Да би сте послали питање сва поља морају бити попуњена.

X

Приступница
Поља са * су обавезна!