Бошка Тошића 4 Бања Лука, Република Српска, БиХ

Новости

“KLIX.BA”-НЕШИЋ: ГРАЂАНЕ ОЧЕКУЈУ ИСТИНСКЕ ПРОМЈЕНЕ, А БЕЗ ДНС-А ТО ЈЕ НЕМОГУЋЕ

11 Јануар, 2021

Лидер ДНС-а Ненад Нешић, након што је данас потврдио улазак у коалицију с опозиционим СДС-ом и ПДП-ом, у разговору за “Klix.ba” казао је да се може очекивати снажнија афирмација политике која ће довести до промјена и у ентитету Република Српска, као и на нивоу државе БиХ.

 

Сматра да је крајње вријеме да се друштво у БиХ изгради на основу закона.
 

"При томе не мислим само на промјену власти, већ превасходно на промјену система. Ми смо ријешени да изградимо друштво у којем ће закони дефинисати норме понашања, а институције управљати. Не може воља појединца бити изнад закона и институција. То је први корак ка изградњи демократског, слободног и праведног друштва, а тај корак је предуслов економског и демографског опоравка Републике Српске", казао је Нешић који је и посланик у Представничком дому Парламента БиХ.
 

Истиче да је Демократски народни савез странка промјена и странка која је уграђена у све добре ствари које су урађене на нивоу РС-а.
 

"Без ДНС-а су промјене немогуће, као што су показали и претходни избори на којима је моја подршка 'гурнула' два највећа града ка опозиционим кандидатима. Тада су почеле промјене. Ово је још један корак ка њима. Промјене су неопходне да би и Република Српска, као и Србија, имала динамичан економски развој, да зауставимо одлазак младих људи из земље, учинимо привредни амбијент предвидивим и унормалимо наше друштво, јер друштво с оволико политичке тензије није добро по будућност наше дјеце", додао је.

 

На питање какву сарадњу можемо очекивати у коалицији са Мирком Шаровићем (СДС) и Браниславом Бореновићем (ПДП), Нешић каже да ће сарадња бити искрена или је нема.
 

"Имамо заједнички циљ, бољу, богатију и сретнију Републику Српску. Остварење тог циља могуће је само уз огроман рад, искрен однос према грађанима и рационалан приступ унутар БиХ и према међународној заједници. Искреност је основ реализације ових циљева.
ДНС је странка која држи ријеч. За нас је ријеч нешто након чега више нема калкулација, несигурности и изговора. Ако сви будемо радили свој посао, на тај начин неће бити никаквих проблема", одговорио је.
 

Први човјек ДНС-а који је одлучио напустити власт и сарадњу са СНСД-ом најављује да РС чекају велике промјене.
 

"Важније од тога је питање какав ће бити карактер тих промјена, шта народ од њих може очекивати. Промјена ради замјене једних људи другима, а да се ништа не промијени, није достојна потреба народа у Републици Српској. ДНС је из власти изашао као трећа политичка снага у земљи јер вјерује у потенцијале да наше друштво крене путем убрзаног економског развоја, раст плата, инвестиција и без жртвовања својих националних интереса", казао је.
 

За крај каже да се не жели бавити СНСД-ом, но да је увијек спреман са свима укрстити копља и ставове, али да не жели предвиђати на који начин ће одређене странке реаговати у случају губитка власти.
 

"И у СНСД-у, који је велика странка, велики је број часних, способних и поштених људи који требају нашем друштву. За њих, као и у сваком нормалном друштву на свијету, партијска припадност неће бити изнад способности. Нико се промјена не треба плашити. Њима сви добијамо, оне су улагање у будућност наше дјеце", закључио је.

Нешић присуствује оперативно тактичкој вјежби у Азербејџану...

Министар безбједности Ненад Нешић са делегацијом...

19 Мај, 2023
Нешић: У протекле четири године уништено 25.000 комада оружј...

Евидентно је да у овом тренутку, осим мигрантске...

16 Мај, 2023
Нешић: Укинути забрану уласка интелектуалцима...

Министар безбједности БиХ Ненад Нешић изјавио је...

13 Мај, 2023
Нешић на Европској регионалној конференцији ИНТЕРПОЛ-а...

Министар безбједности у Савјету безбједности...

8 Мај, 2023
НЕШИЋ: ЗАДАТАК ПРАВОСУЂА БиХ ЈЕ ПРОМЈЕНА ИСТОРИЈЕ...

'Чињеница да је тек након 30 година од масакра...

3 Мај, 2023
Нешић: Јачом мултидржавном и прекограничном сарадњом до заје...

Само синергијом и јачом мултидржавном и...

25 Април, 2023
X

Питајте ДНС
Да би сте послали питање сва поља морају бити попуњена.

X

Приступница
Поља са * су обавезна!