Бошка Тошића 4 Бања Лука, Република Српска, БиХ

Новости

НЕШИЋ ПИТА БЕВАНДУ ДА ЛИ ЋЕ ЗАУСТАВИТИ КУПОВИНУ ЗГРАДЕ ЗА УИО БИХ: У ВРИЈЕМЕ...

5 Јануар, 2021

Предсједник ДНС Ненад Нешић, који је и посланик у Представничком дому ПС БиХ, затражио је данас од министра финансија и трезора БиХ Вјекослава Беванде да му каже да ли ће зауставити куповину зграде за Управу за индиректно опорезивање БиХ у Бањалуци.

 

Нешић од Беванде одговор очекује већ на првој наредној сједници Представничког дома БиХ, која је заказана за 11. Јануар.

 

– Сматрате ли као министар финансија да је морално да у вријеме пандемије вируса корона и тешке економске ситуације, када је десетине хиљада људи остало без посла, а земља се задужује, УИО купује зграду вриједну близу 100 милиона КМ? С обзиром на то да је још у Буџету институција БиХ за 2018. годину планирано 37,5 милиона КМ за куповину зграде у Бањалуци, те да су та средства остала неутрошена, да ли ћете дати сагласност за издвајање још 60 милиона КМ за ову непотребну инвестицију или ћете, према члану 9. Закона о буџету институција БиХ и међународних обавеза за 2020. годину, предложити да се од куповине зграде одустане и да се тих 37,5 милиона КМ преусмјери на потребније пројекте – навео је Нешић у посланичком питању.

 

Подсјећа да је Савјет министара још 2018. у буџету планирао 37,5 милиона КМ за куповину зграде за УИО. Међутим, три тендера су од тада пропала јер наводно ниједан објекат није задовољавао услове. Према писању медија, на четврти, посљедњи тендер, пристигла је само једна понуда у којој Миле Радишић своју зграду нуди УИО за износ од скоро 100 милиона КМ.

 

– Искрено се надам да у ово тешко вријеме министар финансија неће дати сагласност за ову куповину непотребног објекта и да ће тај новац преусмјерити привреди и на вакцинацију. Док су вакцине у цијелом свијету, ми гледамо из ћошка као сиромашни рођаци, што је недопустиво –  каже Нешић.

НЕШИЋ: КАД СРПСКА ПОЗОВЕ СВИ СМО ТУ!...

''Срби су најстрадалији народ на Балкану у...

17 Април, 2024
НЕШИЋ: НИЈЕ ШМИТУ СТАЛО ДО БИХ НЕГО ДО ДОБРЕ ПЛАТЕ...

''Кристијан Шмит је постао проблем ЕУ и почео се...

19 Март, 2024
НЕШИЋ: УСТАВ ЈЕ СИМБОЛ ВЕЛИЧИНЕ, ИСТОРИЈЕ И ЈЕДИНСТВА СРПСКО...

Тридесет и двије године Устава Републике Српске...

28 Фебруар, 2024
Нешић: Не тражи од страног грађанина да намеће закон...

Драги Вукане, не тражи се од страног грађанина...

22 Фебруар, 2024
Нешић са амбасадором Француске

Министар безбједности БиХ Ненад Нешић састао се...

22 Фебруар, 2024
Нешић: Суђење Додику - најбољи доказ да БиХ није суверена зе...

Предсједник ДНС-а Ненад Нешић оцијенио је да је...

5 Фебруар, 2024
X

Питајте ДНС
Да би сте послали питање сва поља морају бити попуњена.

X

Приступница
Поља са * су обавезна!