Бошка Тошића 4 Бања Лука, Република Српска, БиХ

Новости

БН ТВ-„ПУЛС“-ЈОВИЧИЋ: У ДНС ЈЕ ВИШЕ ОНИХ КОЈИ НЕЋЕ ПРОДАТИ ВЈЕРУ ЗА ВЕЧЕРУ

25 Децембар, 2020

“Одлука да ДНС оде у опозицију дуго је разматрана, а иницијатива је кренула од људи који су напустили ДНС. О заједничкој платформи за наредне изборе може се говорити тек на прољеће. ДНС неће из загрљаја СНСД-а трчати у загрљај са другим партијама”, рекао је Радислав Јовичић, потпредсједник ДНС-а и бивши министар унутрашњих послова Републике Српске  у емисији “ПУЛС” БН ТВ.

 

„У ДНС је више оних који неће продати вјеру за вечеру. Није тачна инфорамција да је странка подијељена на крајишки и источни дио те да ће ДНС остати без источног дијела, каже Јовичић.

 

Истиче да у странку стално пристижу нови чланови, а људи који су отишли и који се колебају не представљају губитак.

 

"Одлука о одласку у опозицију дуго је промишљана", каже Јовичић:

 

„Чак и ови који су скоро отишли из ДНС-а су оптужили да сам ја тај неко који сам утицао на Ненада Нешића да донесе такву ослуку. Ја вам могу рећи да је Ненад Нешић много стабилан човјек и да здраворазумски доноси одлуке и да та иницијатива је дошла управо од оних људи који су сада напустили ДНС када смо ми стварно отишли у опозицију.

 

Да ли су мсилили да ми нећемо прихватити ту иницијативу и да нећемо ту истрајати до краја? Не знам шта су мислили, али су на крају ипак одлучили да напусте ДНС кад је отишао у опозицију, када им је већ било критично за њихове позиције које су обављали“, казао је Јовичић.

 

На питање зашто је, кад је странка отишла у опозицију, ДНС задржао министра у Савјету минситара Јовичич каже:

 

„Годподин Лучић је у Савјету министара, вјероватно сте чули и нашег предсједника када је рекао да и господин Кошарац из СНСД-а није смијењен због афере ковид парти, зато што је сложена процедура избора министра у Савјету министара и да би та позиција уколико би отишао министар из реда српског народа била упражњена дужи временски период и била би обнашана од стране другог народа. Само руководећи се тиме господин Нешић није позвао Лучића да поднесе оставку, а на актуелној већини је да га смијени“, рекао је он.

 

Што се тиче заједничке платформе за наредне изборе, Јовичић каже да се о томе може говорити тек на прољеће,наводећи да ДНС неће из загрљаја СНСД-а трчати у загрљај са другим партијама.

 

"ДНС заступа принцип побољшања економије у РС и спашавања демографске слике у РС. У задње вријеме ја нисам чуо ни од кога да нуди неку инвестицију. Ја сам само чуо о кредиту ММФ-а, о задужењу, о трезорским записима. Ако не добијемо кредит од ове банке, добићемо од оне и ако испуцамо све то да не добијемо онда ћемо звати Вучића“, рекао је Јовичић.

 

Јовичић је у емисији коментарисао и рад полиције.

 

"Полиција мора бити професионална, без било каквог притиска и мијешања с стране, посебно страначког", казао је Јовичић.

 

"РС нема проблем спољњег утицаја, него су проблеми унутар ње саме. Већ дужи период РС има проблем са економском стабилношћу што може да доведе до бунта грађана кад нећете моћи контролисати те процесе и што може да наруши безњедносну ситуацију", каже Радислав Јовичић, бивши министар унутрашњих послова Републике Српске у емисији "ПУЛС" БН ТВ.

 

Коменатришући случај неријешеног убиства младића Давида Драгичевића, он је рекао да је послата много ружна слика о РС и Бањалуци, те да ће требати много времена да се та слика исправи.

 

Истакао је да се такви случајеви рјешавају тако што се употријебе сви ресурси без обзира ко стоји иза тога.

 

"Било је много контрадикторних информација, а дијелом за то је одговорна и конференција за новинаре припадника МУП-а РС", казао је Јовичић, објашњавајући да су тада казали да је у питању "задесна смрт", да би након тога тужилаштво то оквалификовало убиством.

 

Коментарисао је и случај два папка, када је у јавности процурио аудио снимак тадашње предсједнице владе Жељке Цвијановић, која је рекла да је СНСД обезбиједио скупштинску већину јер су купили два папка.

 

Јовичић је рекао да није било политичке воље да се то истражи до краја, наводећи да је постојала и морална одговорност оног ко је то изговорио.

 

"Полиција мора бити професионална,  без било каквог притиска и мијешања с стране, посебно страначког", казао је Јовичић.

НЕШИЋ: КАД СРПСКА ПОЗОВЕ СВИ СМО ТУ!...

''Срби су најстрадалији народ на Балкану у...

17 Април, 2024
НЕШИЋ: НИЈЕ ШМИТУ СТАЛО ДО БИХ НЕГО ДО ДОБРЕ ПЛАТЕ...

''Кристијан Шмит је постао проблем ЕУ и почео се...

19 Март, 2024
НЕШИЋ: УСТАВ ЈЕ СИМБОЛ ВЕЛИЧИНЕ, ИСТОРИЈЕ И ЈЕДИНСТВА СРПСКО...

Тридесет и двије године Устава Републике Српске...

28 Фебруар, 2024
Нешић: Не тражи од страног грађанина да намеће закон...

Драги Вукане, не тражи се од страног грађанина...

22 Фебруар, 2024
Нешић са амбасадором Француске

Министар безбједности БиХ Ненад Нешић састао се...

22 Фебруар, 2024
Нешић: Суђење Додику - најбољи доказ да БиХ није суверена зе...

Предсједник ДНС-а Ненад Нешић оцијенио је да је...

5 Фебруар, 2024
X

Питајте ДНС
Да би сте послали питање сва поља морају бити попуњена.

X

Приступница
Поља са * су обавезна!