Бошка Тошића 4 Бања Лука, Република Српска, БиХ

Новости

ЈОВИЧИЋ: ПОСТОЈЕ И ОНИ КОЈИ НИСУ СПРЕМНИ ДАТИ ВЈЕРУ ЗА ВЕЧЕРУ

18 Октобар, 2020

Реакција предсједника СНСД, Милорада Додика, на одлуку Демократског народног савеза, о напуштању коалиције на свим нивоима само је наставак некоректног односа СНСД према ДНС и показатељ да је наша одлука била једина могућа и исправна.

 

Рекао је ово потпредсједник ДНС, Радислав Јовичић, додајући да је она  питање политичког и, прије свега, људског достојанства.

 

– Демократски народни савез апсолутно је јединствен и никоме, па ни СНСД-у, неће успјети да га подијели на источни и западни дио, ”добре и лоше момке”, као што дијеле Републику Српску! Ко је унутар ДНС-а евентуално добар или лош, одлучиће искључиво органи ДНС-а и бирачи на изборима, а никако СНСД – рекао је Јовичић.

 

Додаје да то и не приличи демократским друштвима.

 

 – Надамо се да СНСД не сматра Републику Српску тоталитарним системом у којој Комитет доноси одлуке о другим партијама!? – упитао је он.

 

Јовичић истиче да је занимљиво да је ДНС Источног Сарајева, који је постао снажан и одлучујући политички фактор на Сарајевско-романијског регији, ођедном за СНСД постао ”лош, бахат и грамзив”, што говори о СНСД а не ДНС.

 

– Како то да смо  у свих шест општина Источног Сарајева дугогодишњи коалициони партнер СНСД и зашто су онда прихватили нашу подршку својим начелничким кандидатима, као и кандидату за градоначелника? Да ли смо постали ”лоши” због изјаве посланика ДНС из Источног Сарајева, Александра Главаша, да су Републици Српској потребне промјене, или је СНСД Источног Сарајева можда ”грамзивији” од нас? – упитао је он.

 

Он је поручио СНСД да је ДНС преживио многе некоректне и ниске коалиционе ударе попут рушења већине у Приједору, папкарења, прављења нових партија, смјене кадрова, покушаја кадрирања унутар ДНС.

 

–  Из свега смо изашли јачи и што је најважније – јединствени и достојанствени. И тако ћемо и наставити, снажно и бескомпромисно за Републику Српску и српски народ која је испред и изнад сваке политичке партије и функције! Знамо да је то изненађење за ”неграмзиви” СНСД  али, ето, постоје и они који нису спремни дати вјеру за вечеру, нити трпити притиске и бити ”привјесак”. У овом моменту, Републици Српској је потребна обнова система вриједности и борба за достојанствен живот сваког човјека, и то је наш приоритет, а не шачица власти! – закључио је Јовичић.

НЕШИЋ: КАД СРПСКА ПОЗОВЕ СВИ СМО ТУ!...

''Срби су најстрадалији народ на Балкану у...

17 Април, 2024
НЕШИЋ: НИЈЕ ШМИТУ СТАЛО ДО БИХ НЕГО ДО ДОБРЕ ПЛАТЕ...

''Кристијан Шмит је постао проблем ЕУ и почео се...

19 Март, 2024
НЕШИЋ: УСТАВ ЈЕ СИМБОЛ ВЕЛИЧИНЕ, ИСТОРИЈЕ И ЈЕДИНСТВА СРПСКО...

Тридесет и двије године Устава Републике Српске...

28 Фебруар, 2024
Нешић: Не тражи од страног грађанина да намеће закон...

Драги Вукане, не тражи се од страног грађанина...

22 Фебруар, 2024
Нешић са амбасадором Француске

Министар безбједности БиХ Ненад Нешић састао се...

22 Фебруар, 2024
Нешић: Суђење Додику - најбољи доказ да БиХ није суверена зе...

Предсједник ДНС-а Ненад Нешић оцијенио је да је...

5 Фебруар, 2024
X

Питајте ДНС
Да би сте послали питање сва поља морају бити попуњена.

X

Приступница
Поља са * су обавезна!