Бошка Тошића 4 Бања Лука, Република Српска, БиХ

Новости

БИЈЕЉИНА-ПОПОВИЋ: ПРЕНОС ВЛАСНИШТВА НАД НЕКРЕТНИНАМА ЗА ИЗГРАДЊУ НОВЕ...

12 Октобар, 2020

Министар саобраћаја и веза Републике Српске Ђорђе Поповић и градоначелник Бијељине Мићо Мићић потписали су уговор о преносу права власништва са Владе Републике Српске на град Бијељина над некретнинама потребним за изградњу нове саобраћајнице од обилазнице око града до нове аутобуске станице.

 

Поповић је након сусрета са Мићићем изразио задовољство што присуствује преносу права својина над око 6,3 хектара површине која ће бити искориштена за завршетак овог пројекта, који се тренутно налази на ревизији.

 

Он је истакао да би желио да Влада Српске у будућности има што чешће прилику да на локалну заједницу преноси права својине ради изградње инфраструктурних објеката као што је ова собраћајница.

 

"Свједоци смо да ће ова саобраћајница, осим основног задатка, имати улогу да растерети путнички и теретни саобраћај у градском језгру, а имаће и еколошку димензију популаризовања саобраћаја који неће загађивати средину, пјешачке стазе, тротоаре, 1.000 стабала", изјавио је Поповић новинарима.

 

Он је нагласио да је ово импозантан примјер како се квалитетно урбанистички планира и како се Бијељини даје нова димензија европског града, који ће имати савремене саобраћајнице и инфраструктуру, што је предуслов за сваки даљи развој Бијељине као градске средине.

 

Поповић је додао да је жеља свих да се ова саобраћајница што прије заврши када ће се виђети о колико озбиљноом пројекту је ријеч.

 

Према његовим ријечима, Влада Републике Српске је у претходном периоду изашла у сусрет и другим захтјевима града Бијељина "што само потврђује да Влада има велико разумијевање за развој локалних заједница, а с друге стране говори да се у Бијељини квалитетно газдује и да се размишља на савременим принципима".

 

Градоначелник Бијељине Мићо Мићић захвалио је Влади Републике Српске и министру Поповићу због чињенице да је потписан уговор о преносу дијела пруге који се односи на 6,3 хектара од нове аутобуске станице до заобилазнице.

 

"Видјели да би била добра идеја да старом старом пругом која неће бити кориштена, бар у том дијелу до заобилазнице, направимо нову улицу и нови кружни ток, да растеретимо саобраћај и што се тиче уласка аутобуса у град, те смо поднијели захтјев Влади Српске који је она одобрила", рекао је Мићић.

 

Он је додао да данашњим потписом преноса власништва Бијељина има право над 6,3 хектара, што ће се употријебити за изградњу потпуно нове улице која ће имати око 1.000 стабала, као и "још низ новина које ће ићи уз улицу".

 
 

Нешић: Без гаранција нема повратка држављана БиХ из Сирије и...

Министар безбједности у Савету министара БиХ...

7 Јун, 2023
Нешић: Улагање у безбједносни сектор и полицијске службенике...

Министар безбједности БиХ Ненад Нешић...

6 Јун, 2023
Нешић присуствује оперативно тактичкој вјежби у Азербејџану...

Министар безбједности Ненад Нешић са делегацијом...

19 Мај, 2023
Нешић: У протекле четири године уништено 25.000 комада оружј...

Евидентно је да у овом тренутку, осим мигрантске...

16 Мај, 2023
Нешић: Укинути забрану уласка интелектуалцима...

Министар безбједности БиХ Ненад Нешић изјавио је...

13 Мај, 2023
Нешић на Европској регионалној конференцији ИНТЕРПОЛ-а...

Министар безбједности у Савјету безбједности...

8 Мај, 2023
X

Питајте ДНС
Да би сте послали питање сва поља морају бити попуњена.

X

Приступница
Поља са * су обавезна!