Бошка Тошића 4 Бања Лука, Република Српска, БиХ

Новости

КОЗАРСКА ДУБИЦА-АЋИЋ: ПОТПИСАН УГОВОР О СУФИНАНСИРАЊУ ИНФРАСТРУКТУРНОГ ПРОЈЕКТА

5 Октобар, 2020

Директор Републичког секретаријата за расељена лица и миграције Марко Аћић и начелник општине Козарска Дубица Раденко Рељић потписали су данас уговор о суфинансирању пројекта реконструкције Ђурђевданске улице у избјегличком насељу Петар Пеција, а вриједност уговорених радова је 55.000 КМ.

 

Аћић је рекао новинарима да је, у оквиру средстава програма Републичког секретаријата за ову годину, Козарска Дубица уврштена за рјешавање питања интерно расељених лица и повратника.

 

"Министарство за избјегла и расељена лица није било толико наклоњено улагањима у насеља у Козарској Дубици у којима су Срби, интерно расељена лица, нашли своје мјесто живљења", рекао је Аћић.

 

Он каже да ово није једини пројекат који се реализује у овој општини.

 

"Успјешно смо завршили изградњу неколико индивидуалних стамбених објеката, а завршавамо и објекат колективног становања у оквиру пројекта ЦЕБ 2, који је намијењен затварању колективних центара и смањивању броја корисника алтернативног смјештаја", рекао је Аћић.

 

Он је нагласио да је посебан бенефит зграде која се гради у Козарској Дубици то што ће породице које уселе у станове имати и основни намјештај и покућство, што је предвиђено пројектом ЦЕБ 2.

 

Аћић очекује да ће општина Козарска Дубица да се пријави на јавни позив који ће ове седмице да распише Министарство за људска права и избјеглице у Савјету министара са пројектима за интерно расељена лица, о чему је данас разговарао са Рељићем, послаником у Народној скупштини Српске Дарком Бањцем и њиховим сарадницима.

 

Посланик у Народној скупштини Републике Српске Дарко Бањац изјавио је новинарима да су становници насеља Петар Пеција упутили петицију да им улица буде асфалтирана, а да је то сада и омогућено.

 

"Надамо се да ћемо и сљедеће године добити два пројекта те врсте, а суштина је да заједничким радом можемо доста тога да урадимо за Козарску Дубицу, испуњавајући захтјеве и потребе наших грађана", рекао је Бањац.

 

Рељић је рекао да становници градског насеља Петар Пација већ годинама чекају на реконструкцију те улице, а да се у сарадњи са Републичким секретаријатом за избјегла и расељена лица у Козарској Дубици успјешно приводи крају и изградња објекта за колективно становање у Улици 18. септембра.

 

НЕШИЋ: КАД СРПСКА ПОЗОВЕ СВИ СМО ТУ!...

''Срби су најстрадалији народ на Балкану у...

17 Април, 2024
НЕШИЋ: НИЈЕ ШМИТУ СТАЛО ДО БИХ НЕГО ДО ДОБРЕ ПЛАТЕ...

''Кристијан Шмит је постао проблем ЕУ и почео се...

19 Март, 2024
НЕШИЋ: УСТАВ ЈЕ СИМБОЛ ВЕЛИЧИНЕ, ИСТОРИЈЕ И ЈЕДИНСТВА СРПСКО...

Тридесет и двије године Устава Републике Српске...

28 Фебруар, 2024
Нешић: Не тражи од страног грађанина да намеће закон...

Драги Вукане, не тражи се од страног грађанина...

22 Фебруар, 2024
Нешић са амбасадором Француске

Министар безбједности БиХ Ненад Нешић састао се...

22 Фебруар, 2024
Нешић: Суђење Додику - најбољи доказ да БиХ није суверена зе...

Предсједник ДНС-а Ненад Нешић оцијенио је да је...

5 Фебруар, 2024
X

Питајте ДНС
Да би сте послали питање сва поља морају бити попуњена.

X

Приступница
Поља са * су обавезна!