Бошка Тошића 4 Бања Лука, Република Српска, БиХ

Новости

НЕШИЋ: ОЧЕКУЈЕМО ВИШЕ ОД 25.000 ГЛАСОВА У ИЗБОРНИМ ЈЕДИНИЦАМА СЕДАМ, ОСАМ И...

2 Октобар, 2020

ДНС очекује да у изборним јединицама седам, осам и девет у укупном збиру има више од 25.000 гласова чиме би се етаблирао као друга по снази политичка странка на нивоу Републике Српске, изјавио је вечерас у Источном Сарајеву предсједник ове партије Ненад Нешић.

 

На састанку Нешића са предсједницима градских и општинских одбора, шефовима изборних штабова, носиоцима кандидатских листа и кандидатима ове странке Сарајевско-романијске регије, Зворника и Херцеговине разматрани су планови за предстојеће локалне изборе који ће бити одржани 15. новембра.

 

Нешић је новинарима изјавио да ДНС у изборној јединици седам - Зворник, очекује више од 7.000 гласова.

 

"У изборној јединици седам имамо кандидата за начелника општине Шековићи Далибора Глишића и очекујемо његову побједу. Кад је ријеч о изборној јединици осам, односно Сарајевско-романијској регији, очекујемо да у укупном збиру свих општина имамо више од 8.000 гласова", рекао је Нешић.

 

Предсједник ДНС-а је указао да ова странка у изборној јединици осам има кандидата за начелника општине Соколац Зорана Чоловића.

 

"Очекујемо побједу Чоловића јер је ријеч о домаћину који домаћински управља својим предузећем и чија цјелокупна породица живи и ради на подручју ове локалне заједнице", истакао је Нешић.

Према његовим ријечима, у општини Источно Ново Сарајево ДНС очекује побједу одборничке листе ове странке, док на нивоу града Источно Сарајево очекује између шест и седам одборника у Скупштини града, чиме би постали незаобилазан политички фактор у формирању будуће градске власти.

 

"Када је ријеч о изборној јединици девет - Херцеговини, очекујемо око 7.000 гласова. Имамо кандидата за начелника општине Чајниче Милана Тупешу и такође очекујемо његову побједу, јер је ријеч о доктору који је читав свој живот и радни вијек провео у овој локалној заједници", додао је Нешић.

 

Он је напоменуо да је Тупеша помогао је великом броју људи у Чајничу, због чега ДНС сматра да је ријеч о компетентном кадру, дораслом задатку да буде први човјек ове локалне заједнице.

 

Нешић је разговарао и са члановима ДНС-а Источна Илиџа, Источно Ново Сарајево, Трново и Источни Стари Град.

Нешић: Без гаранција нема повратка држављана БиХ из Сирије и...

Министар безбједности у Савету министара БиХ...

7 Јун, 2023
Нешић: Улагање у безбједносни сектор и полицијске службенике...

Министар безбједности БиХ Ненад Нешић...

6 Јун, 2023
Нешић присуствује оперативно тактичкој вјежби у Азербејџану...

Министар безбједности Ненад Нешић са делегацијом...

19 Мај, 2023
Нешић: У протекле четири године уништено 25.000 комада оружј...

Евидентно је да у овом тренутку, осим мигрантске...

16 Мај, 2023
Нешић: Укинути забрану уласка интелектуалцима...

Министар безбједности БиХ Ненад Нешић изјавио је...

13 Мај, 2023
Нешић на Европској регионалној конференцији ИНТЕРПОЛ-а...

Министар безбједности у Савјету безбједности...

8 Мај, 2023
X

Питајте ДНС
Да би сте послали питање сва поља морају бити попуњена.

X

Приступница
Поља са * су обавезна!