Бошка Тошића 4 Бања Лука, Република Српска, БиХ

Новости

ОТВОРЕН НОВИ ПРОИЗВОДНИ ПОГОН ФИРМЕ "EDNA METALVORKING"

1 Октобар, 2020

Предсједник ДНС-а Ненад Нешић присуствовао је отварању новог погона фирме "Edna metalvorking", која се бави прерадом и машинском обрадом метала у индустријској зони "Целпак" у Приједору.
 

Он је рекао да се нигдје као у Приједору не види шта може учинити вјера и улагање у људе и живот и нико као Драгутин Родић није уткао себе у развој Приједора у претходних 16 година.

 

Нешић каже да је индустријски развој једног града посебно видио током отварање новог погона ове фирми посјетом фирме "Raundlajner" и "Колектор".

 

Градоначелник Приједора Миленко Ђаковић рекао је да је ово једна од приједорских успјешних прича.
 

"Град им је био на услузи као домаћим инвеститорима у свим елементима подстицаја, инфраструктуре, односно канализације, водовода, струје. Овдје ће се радити по високим стандардима и уз квалитетне услове за раднике", истакао је Ђаковић.
 

Ђаковић је најавио да ће до краја године, у овој индустријској зони, постројење словеначког концерна "Колектор" бити званично пуштено у рад, односно прва од четири планиране идентичне хале, да је њемачка фирма "Raundlajner" већ увела и другу смјену и повећала број радника са 14 на 21, те да ће се покренути и предузећа "CNC pauer", "Raki" и "Kalcedonija".
 

"Ви знате да је прошле године ово била ледина. Ми смо процијенили да ћемо до краја ове године попунити већину простора. У Приједору тренутно дјелује 16 страних инвестиртора и три домаћа, а у фази рјешавања земљишта је још шест предузећа", нагласио је Ђаковић и додао да је процјена да ће код свих ових инвеститора радити око 1.000 радника.

 

Технички директор ове фирме Миленко Кондић навео је да су главни производ пумпне подстанице за централна гријања, као и израда челичних носивих конструкција за роботско лакирање и фарбање у аутомобилској индустрији, као и да се већина производа извози у европске земље, а само један мали дио ради за домаће тржиште.

НЕШИЋ: ДРИНУ НЕ МОГУ ЗАМУТИТИ - ОНА ЈЕ БОЈА СРПСКЕ ТРОБОЈКЕ...

Усвајање Декларације о заштити националних и...

3 Јул, 2024
Нешић: Подршка Србији, тероризам је напад на сигурност свих ...

Министар безбједности у Савјету министара Ненад...

29 Јун, 2024
ДНС и ПУП: Заједнички наступ на изборима у Бањалуци и Брчком...

Партија уједињених пензионера наступиће на...

19 Јун, 2024
Нешић: Бећировић Својом мржњом и отровом који сије штету на...

''Волио бих да Денис Бећировић нађе реченицу у...

10 Јун, 2024
Избори у Србији показали да народ жели јединство и напредак...

Демократски народни савез честитао је Српској...

3 Јун, 2024
НЕШИЋ: Када гажење права постане правило, отпор постаје обав...

''Уставни суд БиХ наставља праксу кршења Устава...

31 Мај, 2024
X

Питајте ДНС
Да би сте послали питање сва поља морају бити попуњена.

X

Приступница
Поља са * су обавезна!