Бошка Тошића 4 Бања Лука, Република Српска, БиХ

Новости

НАРОДНА СКУПШТИНА РЕПУБЛИКЕ СРПСКЕ-ЈУЈИЋ: КАЗНЕ И ДО 10.000 КМ ЗА ОМЕТАЊЕ...

23 Септембар, 2020

Приједлог закона о управној инспекцији, који је синоћ размотрила Народна скупштина Републике Српске, предвиђа казне од 2.000 КМ до 10.000 КМ за онемогућавање управног инспектора при вршењу инспекцијског надзора.
 

Новчаном казном од 2.000 КМ до 10.000 КМ биће кажњено јавно предузеће, јавна установа или друга организација која врши јавна овлашћења ако управном инспектору онемогући вршење инспекцијског надзора или не стави на увид тражену документацију и податке од значаја за вршење надзора, наводи се у образложењу овог приједлога закона.
 

Министар управе и локалне самоуправе Републике Српске Сенка Јујић рекла је, образлажући пред народним посланицима овај акт, да Приједлог закона доноси нова рјешења којим ће бити обезбијеђена цјеловитост и ефикасност у обављања послова управе.
 

"Овим актом се предлажу нова рјешења, којим би била обезбијеђена цјеловитост у обављању послова управе, надзор над радом републичких органа управе и носилаца јавних овлашћења, заштита и гарантовање положаја тих органа у вршењу послова управе и обезбјеђења законитости, благовремености и ефикасности обављања послова управе", рекла је Јујићева.
 

Она је додала да се предметним измјенама врши и усклађивање са законима над којим управна инспекција врши управни надзор, као и са одређеним одредбама Закона о инспекцијама Српске.
 

"Приједлогом закона о управној инспекцији уређују се организација, надлежност и начин рада управне инспекције у Републици Српској, али и овлаштења, услови за обављање послова, права, обавезе и одговорност управног инспектора, начин и поступак вршења инспекцијског надзора, те друга питања од значаја за обављање инспекцијског надзора управе инспекције", рекла је Јујићева.
 

Она је навела да су разлози за доношење овог акта садржани у потреби да се прецизирају и отклоне нејасноће појединих законских рјешења, уочене током примјене важећег закона.

НЕШИЋ: ДРИНУ НЕ МОГУ ЗАМУТИТИ - ОНА ЈЕ БОЈА СРПСКЕ ТРОБОЈКЕ...

Усвајање Декларације о заштити националних и...

3 Јул, 2024
Нешић: Подршка Србији, тероризам је напад на сигурност свих ...

Министар безбједности у Савјету министара Ненад...

29 Јун, 2024
ДНС и ПУП: Заједнички наступ на изборима у Бањалуци и Брчком...

Партија уједињених пензионера наступиће на...

19 Јун, 2024
Нешић: Бећировић Својом мржњом и отровом који сије штету на...

''Волио бих да Денис Бећировић нађе реченицу у...

10 Јун, 2024
Избори у Србији показали да народ жели јединство и напредак...

Демократски народни савез честитао је Српској...

3 Јун, 2024
НЕШИЋ: Када гажење права постане правило, отпор постаје обав...

''Уставни суд БиХ наставља праксу кршења Устава...

31 Мај, 2024
X

Питајте ДНС
Да би сте послали питање сва поља морају бити попуњена.

X

Приступница
Поља са * су обавезна!