Бошка Тошића 4 Бања Лука, Република Српска, БиХ

Новости

НЕШИЋ ПИТА ТУРКОВИЋЕВУ ДА ЛИ ЋЕ САНКЦИОНИСАТИ СЛУЖБЕНИКА КОЈИ ШИРИ НАЦИОНАЛНУ...

8 Септембар, 2020

Посланик у Представничком дому Парламентарне скупштине БиХ Ненад Нешић упутио је данас посланичко питање министру иностраних послова у Савјету министара Бисери Турковић да ли је и које мјере предузела на санкционисању скандалозног понашања савјетника у том министартву Мирзе Пашића, који износи ставове у којима се шире национална нетрпељивост и мржња.

Нешић је упитао Турковићеву да ли јој је познато да су бројни домаћи и медији у региону 5. септембра објавили вијест да је службеник Министарства иностраних послова Мирза Пашић, министар савјетник, на свом "Линкедин" профилу објавио поруку у којој проклиње Бошњаке који са Србима праве савезништва, истичући да "на тај начин свој народ воде у смрт", те изнио ставове у којима се шире национална нетрпељивост и мржња, и шта она о томе мисли.

"Да ли и које мјере сте предузели да овакво понашање, којим се наноси велика штета и самом Министарству на чијем сте челу, буде санкционисано? Да ли сте покренули дисциплински поступак, и ако нисте – зашто нисте", навео је у писаном питању Нешић, који је предсједник Демократског народног савеза /ДНС/.

Он је Турковићеву питао и да ли ће као министар и најодговорније лице у Министарству поднијети кривичну пријаву против господина Пашића јер је изазивање расне, вјерске и националне мржње, раздора и нетрпељивости кривично дјело из Кривичног закона БиХ за које је предвиђена затворска казна од три мјесеца до три године затвора, наводи се у саопштењу из ДНС-а.
 
"Очекивао сам да се госпођа Турковић јавно огради од говора мржње и ширења националне нетрпељивости, те каже да је покренула дисциплински поступак. Пошто то није учинила, приморан сам да јој се писано обратим јер овакво понашање је недопустиво", наводи се у саопштењу.

НЕШИЋ: ДРИНУ НЕ МОГУ ЗАМУТИТИ - ОНА ЈЕ БОЈА СРПСКЕ ТРОБОЈКЕ...

Усвајање Декларације о заштити националних и...

3 Јул, 2024
Нешић: Подршка Србији, тероризам је напад на сигурност свих ...

Министар безбједности у Савјету министара Ненад...

29 Јун, 2024
ДНС и ПУП: Заједнички наступ на изборима у Бањалуци и Брчком...

Партија уједињених пензионера наступиће на...

19 Јун, 2024
Нешић: Бећировић Својом мржњом и отровом који сије штету на...

''Волио бих да Денис Бећировић нађе реченицу у...

10 Јун, 2024
Избори у Србији показали да народ жели јединство и напредак...

Демократски народни савез честитао је Српској...

3 Јун, 2024
НЕШИЋ: Када гажење права постане правило, отпор постаје обав...

''Уставни суд БиХ наставља праксу кршења Устава...

31 Мај, 2024
X

Питајте ДНС
Да би сте послали питање сва поља морају бити попуњена.

X

Приступница
Поља са * су обавезна!