Бошка Тошића 4 Бања Лука, Република Српска, БиХ

Новости

ИНСПЕКТОРАТ РС-МИНИСТАРКА ЈУЈИЋ: ЛИЧНА ОДГОВОРНОСТ НАЈЗНАЧАЈНИЈА У БОРБИ ПРОТИВ...

3 Септембар, 2020

Министар управе и локалне самоуправе Републике Српске, Сенка Јујић, директор Полиције Републике Српске, Синиша Кострешевић, вршилац дужности директора Инспектората Републике Српске, Драгутин Шкребић, вршилац дужности главног републичког здравственог инспектора, Милица Матијевић, директор Института за јавно здравство Републике Српске, Бранислав Зељковић, предсједник Савеза општина и градова Републике Српске, Љубиша Ћосић и предсједник Уније удружења послодаваца Републике Српске, Саша Тривић одржали су данас састанак на којем су разматране могућности даљег заједничког дјеловања у провођењу мјера на сузбијању ширења вируса корона у заједници.

 

Уз огромне напоре које улажу надлежне институције на провођењу мјера превенције, отежане услове рада и пословања у којима већина привредних субјеката и грађана поштује дате препоруке, неповољна епидемиолошка слика у Републици Српској ипак указује на чињеницу да појединци нису довољно одговорно схватили тренутну ситуацију.

 

У циљу заштите јавног здравља које је у овом тренутку апсолутни приоритет у односу на интересе појединаца, надлежни органи усагласили су се да је неопходно наставити постојећу сарадњу институција, те размотрити и додатне могућности за унапређење координисаног дјеловања у новим правцима.

 

С обзиром да се у предстојећем периоду очекује већа концентрација грађана у затвореном простору због престанка рада објеката на отвореном, расте и ризик од ширења вируса у заједници. С тим у вези надлежне институције ће кроз заједничку сарадњу и међусобну подршку интензивирати контролу поштовања прописаних епидемиолошких мјера у складу са својим надлежностима.

 

Сарадња инспекцијских органа на републичком и локалном нивоу, комуналне полиције и Министарства унутрашњих послова Републике Српске, дала је значајне резултате у протеклом периоду, те ће се овај начин организације надзора наставити и убудуће.

 

Подршку свим активностима надлежних органа дали су и представници пословне заједнице, који су истакли да већина привредних субјеката поштује прописане мјере, те да несавјесни појединци који наносе штету онима који одговорно раде и представљају пријетњу за јавно здравље, требају бити најстроже санкционисани.

 

Још једном позивамо привредне субјекте да свој рад организују у складу са Закључцима Републичког штаба за ванредне ситуације о обавезном спровођењу мјера за реаговање на појаву болести изазване новим вирусом корона у Републици Српској, препорукама Института за јавно здравство Републике Српске и да превенцију ставе на прво мјесто. Такође, апелујемо и на грађане да се придржавају прописаних мјера и да на свом примјеру покажу одговорност у понашању.

НЕШИЋ: ДЕКЛАРАЦИЈА КРАЈ НАДАЊА ДА ЋЕ ПОНИШТИТИ ИДЕНТИТЕТ СРП...

Демократски народни савез (ДНС) изражава пуну...

23 Јул, 2024
НЕШИЋ: ДРИНУ НЕ МОГУ ЗАМУТИТИ - ОНА ЈЕ БОЈА СРПСКЕ ТРОБОЈКЕ...

Усвајање Декларације о заштити националних и...

3 Јул, 2024
Нешић: Подршка Србији, тероризам је напад на сигурност свих ...

Министар безбједности у Савјету министара Ненад...

29 Јун, 2024
ДНС и ПУП: Заједнички наступ на изборима у Бањалуци и Брчком...

Партија уједињених пензионера наступиће на...

19 Јун, 2024
Нешић: Бећировић Својом мржњом и отровом који сије штету на...

''Волио бих да Денис Бећировић нађе реченицу у...

10 Јун, 2024
Избори у Србији показали да народ жели јединство и напредак...

Демократски народни савез честитао је Српској...

3 Јун, 2024
X

Питајте ДНС
Да би сте послали питање сва поља морају бити попуњена.

X

Приступница
Поља са * су обавезна!