Бошка Тошића 4 Бања Лука, Република Српска, БиХ

Новости

ПОПОВИЋ: ЗАЈЕДНО РАДИТИ НА БЕЗБЈЕДНОСТИ УЧЕНИКА

1 Септембар, 2020

Министар саобраћаја и веза Републике Српске Ђорђе Поповић данас је поводом почетка нове школске године посјетио Основну школу "Бранко Ћопић" у Приједору, гдје је првачићима уручио пригодне поклоне.

 

Поповић је честитао ученицима и наставном особљу први дан школе и истакао потребу опрезности ученика приликом доласка и одласка из школе.
 

"Живот је само један, а дјеца су наше највеће богатство, тако да смо кроз предавање жељели да укажемо на њихово безбједно учествовање у саобраћају“, рекао је Поповић.
 

Он је апеловао на возаче да прилагоде брзину кретања возила, поготово у близини школа, као и на свим другим саобраћајницама.
 

Поповић је навео да статистика не иде у прилог што се тиче најмлађих категорија, напомињући да је и ове године регистровано да су у саобраћајним несрећама погинула дјеца.
 

Он је истакао да треба заједнички радити на осигурању безбједности саобраћаја.
 

Поповић је навео да су извршене све техничке припреме на аутобусима који врше превоз ученика.
 

Посјета се организована у оквиру кампање "Возачи, школа је за нас, опрез је за вас", која се традиционално проводи пред почетак школске године, а чији је циљ повећање нивоа безбједности саобраћаја у Републици Српској, првенствено утичући на возаче којима се скреће пажња да је почела нова школска година, да морају бити опрезнији и очекивати повећано учешће дјеце у саобраћају.
 

Градоначелник Приједора Миленко Ђаковић честитао је први радни дан у новој школској години ученицима и наставном особљу у Приједору, те оцијенио да су успостављени сви потребни услови у школама.
 

"Ове године у реновирану подручну школу у Расавцима полазе 42 ученика од којих је 13 првачића", истакао је Ђаковић.
 

Он је додао да су град Приједор и Влада Републике Српске уложили 531.437 КМ те да је школа реновирана по жељи родитеља, а не према првобитно урађеном пројекту реконструкције.
 

Директор ОШ "Бранко Ћопић" Сања Муњиза, која је и предсједник Актива директора основних школа изјавила је да први школски дан у приједорским основним школама протиче без проблема.
 

"С обзиром да смо добили препоруке Института за јавно здравство и Министарства просвјете и културе Републике Српске, битно је да је настава кренула на вријеме и први час је протекао са упознавањем ученика о похађању наставе у оваквој ситуацији", рекла је Муњиза.
 

Она је истакла да се сви ученици понашају дисциплиновано и одговорно.
 

У Приједору је, према подацима надлежног градског одјељења, у школске клупе сјело укупно 7.500 ученика, од којих је 2.329 средњошколаца и 536 првачића у основним школама.

 

НЕШИЋ: ДРИНУ НЕ МОГУ ЗАМУТИТИ - ОНА ЈЕ БОЈА СРПСКЕ ТРОБОЈКЕ...

Усвајање Декларације о заштити националних и...

3 Јул, 2024
Нешић: Подршка Србији, тероризам је напад на сигурност свих ...

Министар безбједности у Савјету министара Ненад...

29 Јун, 2024
ДНС и ПУП: Заједнички наступ на изборима у Бањалуци и Брчком...

Партија уједињених пензионера наступиће на...

19 Јун, 2024
Нешић: Бећировић Својом мржњом и отровом који сије штету на...

''Волио бих да Денис Бећировић нађе реченицу у...

10 Јун, 2024
Избори у Србији показали да народ жели јединство и напредак...

Демократски народни савез честитао је Српској...

3 Јун, 2024
НЕШИЋ: Када гажење права постане правило, отпор постаје обав...

''Уставни суд БиХ наставља праксу кршења Устава...

31 Мај, 2024
X

Питајте ДНС
Да би сте послали питање сва поља морају бити попуњена.

X

Приступница
Поља са * су обавезна!