Бошка Тошића 4 Бања Лука, Република Српска, БиХ

САОПШТЕЊЕ-СЛУЧАЈ "ДРАГИЧЕВИЋ": ОДЛУКА О ИСТРАЗИ ТРЕБАЛА БИТИ ДОНЕСЕНА РАНИЈЕ

5 Јул, 2018

Демократски народни савез поздравља одлуку Окружног тужилаштва Бања Лука о покретању истраге у предмету Давид Драгичевић и сматра да је ова одлука требала бити донесена много раније јер би тиме била благовремено отклоњена сумња у истрагу и била би спријечена политизација случаја и манипулација са јавношћу.

Посланици Демократског народног савеза били су уздржани приликом гласања о извјештају Анкетног одбора јер сматрају да у тим закључцима, у којима има и прихватљивих елемената, не може бити наведена квалификација дјела јер то није у надлежности Народне скупштине Републике Српске и њених радних тијела, него искључиво у надлежности органа правосудне власти.

Демократски народни савез подсјећа да се о закључцима Анкетног одбора могло гласати само у пакету, дакле да није могло да буде измјена или дораде њиховог текста, због чега нису могли у цијелости да их прихвате, али ни да их одбаце.

Демократски народни савез подсјећа да је још прије три мјесеца у свом саопштењу позвао Тужилаштво и друге надлежне органе да што прије окончају истрагу.

Демократски народни савез сматра да је необјашњиво дуго чекање на одлуку поступајућег тужиоца довело до компликовања политичке ситуације и даљњих подјела у јавности Републике Српске и изражава увјерење да ће надлежни органи и институције за спровођење закона, у разумном року, истражити наведени случај и јавности саопштити потпуну истину у вези трагичне смрти младића из Бање Луке.

МЕДИЈА ТИМ ДНС-а

НЕШИЋ: ДРИНУ НЕ МОГУ ЗАМУТИТИ - ОНА ЈЕ БОЈА СРПСКЕ ТРОБОЈКЕ...

Усвајање Декларације о заштити националних и...

3 Јул, 2024
Нешић: Подршка Србији, тероризам је напад на сигурност свих ...

Министар безбједности у Савјету министара Ненад...

29 Јун, 2024
ДНС и ПУП: Заједнички наступ на изборима у Бањалуци и Брчком...

Партија уједињених пензионера наступиће на...

19 Јун, 2024
Нешић: Бећировић Својом мржњом и отровом који сије штету на...

''Волио бих да Денис Бећировић нађе реченицу у...

10 Јун, 2024
Избори у Србији показали да народ жели јединство и напредак...

Демократски народни савез честитао је Српској...

3 Јун, 2024
НЕШИЋ: Када гажење права постане правило, отпор постаје обав...

''Уставни суд БиХ наставља праксу кршења Устава...

31 Мај, 2024

Питајте ДНС

Да би сте послали питање сва поља морају бити попуњена.

Приступница

Поља са * су обавезна!