Бошка Тошића 4 Бања Лука, Република Српска, БиХ

Новости

ПОПОВИЋ: АУТО-ПУТ ОД ВУКОСАВЉА ДО РАЧЕ МОГАО БИ БИТИ ЗАВРШЕН ДО 2025. ГОДИНЕ

24 Август, 2020

Министар саобраћаја и веза Републике Српске Ђорђе Поповић изјавио је да би, уколико ове године буде дефинисан начин и извор финансирања изградње дионица ауто-пута од Вукосавља до Раче, тај пројекат могао бити завршен до 2025. године.

 

Поповић је поновио да реализација пројекта изградње ауто-пута од Бањалуке до Београда напредује по плану, те да је Јавно предузеће "Аутопутеви" прошле седмице расписало јавни позив за финансирање, пројектовање и изградњу дионица ауто-пута Вукосавље-Брчко, Брчко-Бијељина и Бијељина-Рача.
 

Према његовим ријечима, укупна вриједност улагања у мрежу ауто-путева у Српској прећи ће двије милијарде КМ.
 

Када је ријеч о Коридору "Пет це", Поповић је подсјетио да је средином прошле године почела реализација прве фазе изградње кроз Републику Српску - дионица од Јоховца до Руданке, у дужини шест километара.
 

"Изградња ове дионице тече планираном динамиком, у току су радови на главној траси и петљама Јоховац и Руданка. У току су радови на мосту преко ријеке Босне, на шест подвожњака, као и на вијадуктима и рампама петљи, те на више бетонских пропуста", рекао је Поповић за "Вечерње новости".
 

Он је истакао да је у току избор најповољнијег понуђача за изградњу друге фазе овог коридора од Руданке до границе ентитета, до Путниковог брда, дужине шест километара.
 

"За изградњу ове дионице обазбијеђена су финансијска средства из кредита Европске банке за обнову и развој /ЕБРД/ од 150 милиона евра и грант преко Инвестиционог фонда за западни Балкан од 38,7 милиона евра", навео је Поповић.
 

Он је додао да би, према процјенама "Аутопутева Републике Српске" за три године требало да буду завршене обје фазе, а да од динамике Федерације БиХ зависи када ће изградити свој дио из правца Зенице до Путниковог брда.
 

Говорећи о капиталим пројектима у области путне инфраструктуре, Поповић је навео да је у току рехабилитација магистралног пута Љубиње-Требиње, на дионици дугој 59 километара.
 

"Вриједност ове инвестиције је 12,3 милиона КМ и планирано је да радови буду завршени до почетка зимског одржавања путне мреже. Јавно предузеће `Путеви` тренуто рехабилитује и магистрали пут Дрињача-Милићи-Власеница, дионицу Добој-Шешлије-Модрича, те дионицу регионалног пута Бијелаце - Црна Ријека", рекао је Поповић.

Нешић присуствује оперативно тактичкој вјежби у Азербејџану...

Министар безбједности Ненад Нешић са делегацијом...

19 Мај, 2023
Нешић: У протекле четири године уништено 25.000 комада оружј...

Евидентно је да у овом тренутку, осим мигрантске...

16 Мај, 2023
Нешић: Укинути забрану уласка интелектуалцима...

Министар безбједности БиХ Ненад Нешић изјавио је...

13 Мај, 2023
Нешић на Европској регионалној конференцији ИНТЕРПОЛ-а...

Министар безбједности у Савјету безбједности...

8 Мај, 2023
НЕШИЋ: ЗАДАТАК ПРАВОСУЂА БиХ ЈЕ ПРОМЈЕНА ИСТОРИЈЕ...

'Чињеница да је тек након 30 година од масакра...

3 Мај, 2023
Нешић: Јачом мултидржавном и прекограничном сарадњом до заје...

Само синергијом и јачом мултидржавном и...

25 Април, 2023
X

Питајте ДНС
Да би сте послали питање сва поља морају бити попуњена.

X

Приступница
Поља са * су обавезна!